«Κλήρωση – πρόκληση» που απαιτεί μεταγραφές από το… «επάνω ράφι»

Δημήτρης Μπούζας02 Σεπτεμβρίου 2020

Για να αποκλείσεις την Μπενφίκα η οποία ενισχύθηκε πρόσφατα με μεταγραφές γύρω στα 60 εκατομμύρια(!) θα χρειαστούν «υπερβάσεις» και νοοτροπία μαχητών «με το μαχαίρι στα δόντια»

Δύσκολος αντίπαλος και δύσβατος ο δρόμος για την πρόκριση. Ωστόσο, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο ΠΑΟΚ έπεσε πάνω σε «βουνά» και κατάφερε να πετύχει ανατροπές και υπερβάσεις που έγραψαν ιστορία.

Ο αντίπαλος που βγήκε από τη χθεσινή κλήρωση σε μία πρώτη και ρεαλιστική προσέγγιση, παρουσιάζεται (και είναι) το αδιαμφισβήτητο φαβορί. Ιδιαίτερα ενισχυμένος με τις τελευταίες μεταγραφές του και το βασικό κορμό του να εγγυάται τη σταθερή εικόνα μιας ομάδας πολύπειρης και μπαρουτοκαπνισμένης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, προβάλλει σαν ένα εμπόδιο αξεπέραστο.

Η Μπενφίκα λοιπόν θεωρείται και είναι – το επαναλαμβάνουμε - το αδιαμφισβήτητο φαβορί. Από την άλλη μεριά, ο ΠΑΟΚ και οι άνθρωποί του χωρίς να αμφισβητούν αυτό το χαρακτηρισμό μετρούν με ψυχραιμία και ρεαλισμό τις προοπτικές και τις πιθανότητες οι οποίες υπάρχουν για να ανατρέψουν τα «δεδομένα» και τα «διαπιστωμένα» στη συγκεκριμένη περίπτωση και να απαντήσουν στην κλήρωση – πρόκληση με το δικό τους τρόπο. 

Αντλώντας αισιοδοξία και κίνητρα από την θρυλική τους έδρα και από εμπειρίες του παρελθόντος κόντρα σε ευρωπαϊκά μεγαθήρια, οι οποίες έληξαν με εντυπωσιακές επιτυχίες, έχουν και τον λόγο και κάθε δικαίωμα να απορρίψουν χωρίς δεύτερη σκέψη τον εκ προοιμίου αποκλεισμό τους.

Η πρόκριση παίζεται σε ένα παιχνίδι. Κι αυτό θα γίνει στην Τούμπα. Με ό,τι σημαίνει αυτό, άσχετα από το γεγονός της απουσίας του δωδέκατου παίκτη των γηπεδούχων. Θα λέγαμε με βεβαιότητα ότι η ατμόσφαιρα, το περιβάλλον και η αύρα του «ποδοσφαιρικού λαού» θα επηρεάσει την ψυχολογία των παικτών του ΠΑΟΚ και θα ενισχύσει κατακόρυφα την αυτοπεποίθησή τους, φλογίζοντας την ψυχή τους και το πάθος τους.

Αναντίρρητα οι γηπεδούχοι θα είναι εκείνοι που θα κατεβούν σε αυτό το παιχνίδι έχοντας το μαχαίρι στα δόντια, όπως συνηθίζει να λέει σε τέτοιες περιπτώσεις ο συμπαθέστατος Πάμπλο Γκαρσία. Ασφαλώς τα «συν» για τον ΠΑΟΚ είναι σε επίπεδο ψυχολογίας και θεωρούνται σημαντικά, αρκεί να τα εκμεταλλευτούν ιδανικά ο Φερέιρα και οι παίκτες του. Υπάρχουν όμως και τα «πλην» που αφορούν αποκλειστικά τη διαφορά δυναμικότητας η οποία ξεκινάει με τη σύγκριση ανάμεσα στα δύο ρόστερ.

Εδώ ο Δικέφαλος υστερεί σημαντικά, με δεδομένο το γεγονός ότι το δικό του είναι ελλιπές και ρηχό και των αντιπάλων του αντίστοιχα υπερπλήρες. Προφανώς και μέχρι ενός σημείου υπάρχει και μία σχετική διαφορά και στην ποιότητα. 

Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο μπαίνει ένα ερωτηματικό το οποίο αφορά τις προθέσεις και τις σκέψεις του ΠΑΟΚ, αν αυτή τη στιγμή είναι αποφασισμένοι να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους για μία σοβαρή μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας μετά και από την πρόκριση επί της Μπεσίκτας. Κάτι που διακινήθηκε επισήμως και ανεπισήμως και το οποίο περιμένει με αγωνία ο κόσμος του ΠΑΟΚ. 

Αυτή η επιβεβλημένη μετάγγιση έρχεται στο προσκήνιο, άμεσα και σχεδόν επιβεβλημένα εν όψει του αγώνα με τους Πορτογάλους. Δεν ξέρουμε τι έχουν στο μυαλό τους οι υπεύθυνοι και οι εμπλεκόμενοι. Όπως προαναφέραμε οι προθέσεις τους και οι φιλοδοξίες τους να προχωρήσουν και να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για τη συμμετοχή στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αυτή τη στιγμή προβάλλουν σαν μία σωστή και ρεαλιστική κίνηση.

Έτσι κι αλλιώς η ομάδα χρειάζεται μεγάλη και σημαντική ενίσχυση εν όψει των υποχρεώσεών της και σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Αξίζει τον κόπο λοιπόν αυτή τη στιγμή να σπεύσουν εκπληρώνοντας τις υποσχέσεις τους να ενισχύσουν την ομάδα και να παρουσιάσουν στην αναμέτρηση με την Μπενφίκα ένα σοβαρό ΠΑΟΚ με αξιόλογες προσθήκες. Και όταν λέμε αξιόλογες προσθήκες εννοούμε… αγορές από το «επάνω ράφι».

Υ.Γ.: Ακούγοντας χθες στα ραδιόφωνα επαναλήψεις από παλιές αναμεταδόσεις των δύο αγώνων που έδωσε ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο την Μπενφίκα, επισήμανα ότι οι πρωταγωνιστές των σημαντικών και καθοριστικών φάσεων όπως και των γκολ, σήμερα απουσιάζουν (Βιεϊρίνια, Πρίγιοβιτς, Μαουρίσιο… ακόμη και ο «πεταμένος» από μερικούς Ουάρντα).

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.