Κλίμα πόλωσης δημιουργεί ο Σεβαστής για τις εκλογές

Metrosport Team07 Μαρτίου 2021

Τραβάει το σχοινί ο ΣΕΓΑΣ και επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα πόλωσης με την ηγεσία του Αθλητισμού, με αφορμή τις προσεχείς εκλογές στην Ομοσπονδία του Στίβου που είναι προγραμματισμένες για τις 20/3/2021. 

Χθες εστάλη επιστολή στα σωματεία, με υπογραφή του γ. Γραμματέα του ΣΕΓΑΣ κ. Σεβαστή, στην οποία αναφέρεται ότι πρόθεση της Ομοσπονδίας είναι οι εκλογές να διεξαχθούν με φυσική παρουσία των ψηφοφόρων στις ΕΑΣ.

Στην επιστολή αφού καταγράφονται οι λόγοι της αντίθεσης του ΣΕΓΑΣ στην ΚΥΑ για την διεξαγωγή των εκλογών με το σύστημα «Ζευς» τονίζεται ότι «δεν μπορεί να γίνει η διαδικασία αυτή αποδεκτή, δεδομένης της φανερής, διαρκούς και ωμής παρέμβασης του Υφυπουργού Αθλητισμού και άλλων Κρατικών και Κυβερνητικών Φορέων και προσώπων, στις προεκλογικές διαδικασίες των Αθλητικών Ομοσπονδιών».

«Γι’ αυτό η Γενική Συνέλευση και οι Αρχαιρεσίες των Σωματείων Μελών του ΣΕΓΑΣ, θα διεξαχθούν όπως έχουν προγραμματιστεί» τονίζεται στην επιστολή του ΣΕΓΑΣ και καταλήγει: «Τις επόμενες ημέρες θα σταλούν στους αντιπροσώπους των Σωματείων Μελών σχετικές οδηγίες, μόλις το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας απαντήσει στο αίτημα της Ομοσπονδίας για διεξαγωγή της Γ.Σ.».

Ο κ. Σεβαστής γνωρίζει ότι δεν θα πάρει το «ο.κ.» από την Πολιτική Προστασία, αλλά δημιουργεί με την κίνηση του αυτή τις προϋποθέσεις για αντιπαράθεση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, προφανώς αποσκοπώντας σε ψηφοθηρικά κέρδη ή στη δημιουργία άλλοθι για μία πιθανή ήττα.

Ολη η επιστολή του ΣΕΓΑΣ που εστάλη πριν από λίγο στα Σωματεία και κοινοποιήθηκε στις ΕΣΑ ΣΕΓΑΣ:

«Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, σχετικά με την Τακτική Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Όπως είναι ήδη γνωστό, το Δ.Σ. προκήρυξε στις 29/1/2021 την ετήσια Απολογιστική Γενική Συνέλευση και τις Αρχαιρεσίες για τις 20 ή 21 Μαρτίου 2021, στην Αθήνα ή στην Λαμία, με φυσική συμμετοχή των αντιπροσώπων των Σωματείων Μελών.

Για το σκοπό αυτό έχουν ήδη καταρτισθεί δύο Πρωτόκολλα Μέτρων προστασίας από την Πανδημία, ένα για την Αθήνα και ένα άλλο για την Λαμία, τα οποία υποβλήθηκαν στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για έγκριση.

Εναλλακτικά, η πρόσκληση της Γενικής Συνέλευσης και η Εγκύκλιος οδηγιών προβλέπουν ότι εάν δεν δοθεί η σχετική έγκριση από τις αρμόδιες Αρχές, τότε οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης θα διεξαχθούν με απομακρυσμένη συμμετοχή, μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ οι Αρχαιρεσίες θα διεξαχθούν το Σάββατο 27 Μαρτίου στις έδρες των κατά τόπους ΕΑΣ με τοπικές Εφορευτικές Επιτροπές, υπό την εποπτεία Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, που θα συγκροτηθεί και θα εποπτεύσει και ολοκληρώσει τις Αρχαιρεσίες στη έδρα της Ομοσπονδίας.

Φυσικά όλες οι παραπάνω διαδικασίες είναι απόλυτα σύννομες και προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις Νόμων.

Η μεταγενέστερη νομοθέτηση (19.2.21) από τον Υφυπουργό Αθλητισμού και η έκδοση σχετικής ΚΥΑ (23.2.21) και της ερμηνευτικής Εγκυκλίου (5.3.21) για διεξαγωγή όλων των διαδικασιών μέσω της κρατικής πλατφόρμας «ΖΕΥΣ» είναι μεν προαιρετική, αλλά δεν διασφαλίζει την μυστικότητα της ψηφοφορίας, τουλάχιστον στο περιβάλλον του ψηφοφόρου, έχει περιθώρια επηρεασμού του ψηφοφόρου από εξωτερικούς παράγοντες και αλλαγής της ψήφου στη διάρκεια της ψηφοφορίας, αποκλείει την συμμετοχή της διεξάγουσας τις εκλογές Αρχής, δηλαδή της Ομοσπονδίας και του Σώματος της Συνέλευσης, δηλαδή των δύο αιρετών μελών της Εφορευτικής Επιτροπής εκχωρώντας Συνταγματικά δικαιώματα και παραβιάζοντας τον Ολυμπιακό Χάρτη.

Εάν στα δεδομένα αυτά προσθέσει κανείς ότι το απόρρητο της ψήφου και η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων επαφίεται σε Κρατικές Αρχές και υπηρεσίες, είναι φανερό ότι δεν μπορεί να γίνει η διαδικασία αυτή αποδεκτή, δεδομένης της φανερής, διαρκούς και ωμής παρέμβασης του Υφυπουργού Αθλητισμού και άλλων Κρατικών και Κυβερνητικών Φορέων και προσώπων, στις προεκλογικές διαδικασίες των Αθλητικών Ομοσπονδιών.

Είναι, τέλος, βέβαιο ότι η πολυπλοκότητα της διαδικασίας, όπως περιγράφεται στη σχετική ΚΥΑ, αλλά και την Ερμηνευτική Εγκύκλιο και σχετικό Δελτίου Τύπου της Γ.Γ.Α., με δεδομένα και πληροφορίες που θα παρασχεθούν στους εκλογείς έως και 48 ώρες πριν την έναρξη των ψηφοφοριών, θα δημιουργήσουν συνθήκες ακυρότητας και απολύτου επηρεασμού της ψήφου των εκλεκτόρων.

Γι’ αυτό η Γενική Συνέλευση και οι Αρχαιρεσίες των Σωματείων Μελών του ΣΕΓΑΣ, θα διεξαχθούν όπως έχουν προγραμματιστεί.

Τις επόμενες ημέρες θα σταλούν στους αντιπροσώπους των Σωματείων Μελών σχετικές οδηγίες, μόλις το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας απαντήσει στο αίτημα της Ομοσπονδίας για διεξαγωγή της Γ.Σ»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.