Κλειστά χαρτιά λόγω διεθνών και προγράμματος

Metrosport Team01 Απριλίου 2023

Δύο είναι τα βασικά και αλληλένδετα συμπεράσματα από τη χθεσινή συνέντευξη του Τόλη Τερζή στα κανάλια Novasports. Ο προβληματισμός του για τον τρόπο εξέλιξης της προετοιμασίας και το επίπεδο ετοιμότητας των διεθνών ποδοσφαιριστών λόγω του οποίου προσανατολίζεται στη σκέψη αλλαγών στο αρχικό σχήμα, στον αυριανό αγώνα με τον Ολυμπιακό (2/4, 21:00, Live στο Metropolis 95.5 και στο Metrosport.gr) στο Καραϊσκάκη.

Για παράδειγμα, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά αναμενόταν χθες το βράδυ στη Θεσσαλονίκη με την προοπτική ενσωμάτωσης στην ομάδα και μόλις μίας προπόνησης πριν τον αγώνα στον Πειραιά. Ο προπονητής του Άρη επιφυλάχθηκε για τη συμμετοχή του λέγοντας ότι θα τον δει στη σημερινή τελευταία προπόνηση, ξεκάθαρα όμως οι πιθανότητες παρουσίας του Μαυριτανού στο αρχικό σχήμα δεν είναι πολλές. Ήδη έπαιξε δύο παιχνίδια με την εθνική ομάδα της χώρας του, στο μεσοδιάστημα έκανε θεραπείες στον αχίλλειο τένοντα λόγω ενός χτυπήματος που δέχθηκε και μπροστά του έχει δύο ακόμη παιχνίδια με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Γι’ αυτόν τον λόγο, το ενδεχόμενο επιστροφής του Αντρέ Γκρέι στην 11αδα μάλλον είναι το επικρατέστερο.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Λούις Πάλμα. Ο 23χρονος επιθετικός από την Ονδούρα μπήκε χθες στο πλάνο των προπονήσεων αλλά έχοντας χάσει το σύνολο της προετοιμασίας δύσκολα θα είναι στο βασικό σχήμα. Πιο πιθανό είναι να αγωνιστούν στα επιθετικά άκρα οι Χουάν Ιτούρμπε, Ράφαελ Καμάτσο οι οποίοι συμμετείχαν στο σύνολο των προπονήσεων.

Οι βασικές αμφιβολίες αφορούν τον άξονα της μεσαίας γραμμής. Εκεί, όλοι ήταν διαθέσιμοι στην προετοιμασία αλλά ο Τερζής πρέπει να κάνει το πλάνο του έχοντας κατά νου τα παιχνίδια που έρχονται. Ο Ματέο Γκαρσία σίγουρα θα αγωνιστεί στον άξονα και μένει να διευκρινιστεί ποιος θα είναι ο βασικός κόφτης μεταξύ των Πίτερ Ετέμπο, Σέικ Ντουκουρέ. Εκτός κι α αποφασίσει να χρησιμοποιήσει και τους δύο και αφήσει εκτός του Βλάντιμιρ Νταρίντα. Το πιθανότερο είναι να παραμείνουν οι Ετέμπο, Νταρίντα.

Στην τετράδα της άμυνας, λογικά θα υπάρξει μία αλλαγή με τη χρησιμοποίηση του Σαλέμ Εμπακατά στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Μόουζες Οντουμπάτζο. Καθώς ο Νικολάς Ενκουλού απουσίασε στην προετοιμασία, δεν θα αλλάξει το δίδυμο των Φαμπιάνο-Μπράμπετς εκτός κι αν ο προπονητής του Άρη αποφασίσει να δώσει ανάσες στον τελευταίο ο οποίος επίσης είχε υποχρεώσεις με την εθνική Τσεχίας και με την προοπτική της μη επιβάρυνσής του.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.