Άρης: Κλείνει το deal με τον Ετέμπο

Γιώργος Στράντζαλης09 Σεπτεμβρίου 2022

Σε ολοκληρωτικό deal φαίνεται ότι θα οδηγήσει η αρχική συμφωνία μεταξύ του Αρη και της Στόουκ για τον Πίτερ Ετέμπο καθώς κάμφθηκαν και οι όποιες αμφιβολίες είχε ο ποδοσφαιριστής για τη μεταγραφή του στην Ελλάδα.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και η συμφωνία του Αρη με τον Άλαν Πάρντιου στη θέση του προπονητή. Ο 61χρονος ενημερώθηκε από τον Θόδωρο Καρυπίδη για το στάδιο όπου βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις και σημείωσε μάλιστα πως γνωρίζει τον ποδοσφαιριστή από την παρουσία του στα γήπεδα της Αγγλίας, εκφράστηκε με καλά λόγια για την αγωνιστική του αξία και τόνισε πως θα επικοινωνήσει αυτοπροσώπως καθώς θεωρεί ότι είναι ένα αμυντικό χαφ που μπορεί να βοηθήσει στο πλάνο του.

Η ΠΑΕ επιβεβαίωσε ότι το αργότερο μέχρι σήμερα το θέμα θα έχει ξεκαθαρίσει οριστικά η περίπτωση του Ετέμπο, είτε θετικά είτε αρνητικά, ενώ με tweet ο δημοσιογράφος του BBC και συμπατριώτης του 27χρονου χαφ, Οκελέγι Ολουσίνα, υποστήριξε χθες πως ο Νιγηριανός θα είναι παίκτης του Αρη καθώς συμφώνησε και περιμένει να πάρει στα χέρια του τη βίζα για να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη. Βέβαια, όπως σημείωσε… «Ο Πίτερ Ετέμπο πηγαίνει στον Αρη στο πλαίσιο ετήσιου δανεισμού από τη Στόουκ Σίτι». Θυμίζουμε ότι, το συμβόλαιο του Νιγηριανού με τον αγγλικό σύλλογο ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι και η αρχική ενημέρωση από την ΠΑΕ έκανε λόγο για την αγορά του ποδοσφαιριστή.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ολοκληρωθεί το deal, ο Αρης θα προσθέσει στο ρόστερ του μια σημαντική μονάδα και σε θέση που χρειαζόταν άμεσα ενίσχυση ώστε να υπάρχει στον άξονα ο χαφ που θα συνδέσει τις γραμμές. Η διαφαινόμενη προσθήκη του Ετέμπο ασφαλώς θα προσφέρει εμπειρία, ποιότητα και τρεξίματα στον άξονα της μεσαίας γραμμής αρκεί βέβαια να προσαρμοστεί γρήγορα, μειώνοντας τον χρόνο επιστροφής του σε αγωνιστική δράση, καθώς υπάρχουν ερωτηματικά ως προς τον επίπεδο ετοιμότητάς του.

Διαπραγματευόταν με Γκουλμπράντσεν, που παραμένει τελικά στην Τουρκία

Ο Φρέντρικ Γκουλμπράντσεν είναι ένας από τους επιθετικούς που τέθηκαν στα υπόψη του Αρη και η περίπτωσή του εξετάστηκε ζεστά τα προηγούμενα 24ώρα καθώς κρίθηκε ως ενδιαφέρουσα για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης. Στις διαπραγματεύσεις με τον 29χρονο Νορβηγό διαπιστώθηκε διαφορά στο οικονομικό η οποία δεν ήταν αποτρεπτική, ωστόσο ο παίκτης τελικά προτιμά να παραμείνει στην Τουρκία και λίγο πριν το μεταγραφικό deadline στη γειτονική χώρα συμφώνησε με την Αδάνα Ντεμίρσπορ. Ο Γκουλμπράντσεν έμεινε ελεύθερος τον Ιουνίου από την Μπασάκσεχιρ στην οποία αγωνίστηκε στα τελευταία δυόμιση χρόνια, σημειώνοντας 19 γκολ σε 100 αγώνες. Ο έμπειρος φορ, με ύψος 1,75μ., προϊόν των ακαδημιών της Λίλεστρομ καθώς εκεί αγωνίστηκε έως το 2013 (63 αγώνες, 9 γκολ, 7 ασίστ) για να ακολουθήσει η μεταγραφή του στη Μόλντε όπου έπαιξε σε 63 αγώνες και σημείωσε 15 γκολ. Παράλληλα ήταν διεθνής με όλες τις εθνικές ομάδες της Νορβηγίας, ενώ έχει αγωνιστεί σε τρεις αγώνες και στην εθνική Ανδρών όπου είχε κληθεί το 2014.

Το 2016 πήρε μεταγραφή στη Ζάλτσμπουργκ με την οποία συνεργάστηκε έως και τη σεζόν 2018-19 όπου σε 100 αγώνες σημείωσε 32 γκολ ενώ μεσολάβησε κι ένα μικρό διάστημα παρουσίας στο MLS. Συνολικά στην καριέρα του έχει 251 αγώνες σε επαγγελματικό επίπεδο με 63 γκολ και 30 ασίστ. Πλέον ο Αρης αναγκάζεται να κοιτάξει τις υπόλοιπες επιλογές του για την επίθεση.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.