Κοντά στο να κλείσει στόπερ ο Άρης

Γιώργος Στράντζαλης15 Σεπτεμβρίου 2020

Είναι απόφαση της διοίκησης και του αγωνιστικού τμήματος, μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, ήτοι κάτι περισσότερο από δύο εβδομάδες, να γίνουν τουλάχιστον τρεις μεταγραφικές κινήσεις. Οι δύο αφορούν την άμυνα κι αυτή που βρίσκεται σε καθεστώς προτεραιότητας είναι του κεντρικού αμυντικού. Εκεί έχουν ρίξει το βάρος τους τα τελευταία 24ώρα οι Κιτρινόμαυροι και σύμφωνα μάλιστα με ασφαλείς πληροφορίες ο “εκλεκτός” έχει βρεθεί. Συνεπώς θεωρείται πολύ πιθανό μέσα στις επόμενες ώρες να προκύψει συμφωνία και κατ’ επέκταση ανακοίνωση της νέας μεταγραφικής κίνησης ενίσχυσης του ρόστερ, καθώς οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο.

Το μεταγραφικό ραντάρ είναι στραμμένο εξ αρχής στην αγορά της Ευρώπης. Εκεί έχουν κάνει focus για τον εντοπισμό του παίκτη που θα θωρακίσει τα μετόπισθεν. Στη λίστα συμπεριλήφθηκαν αρκετά ονόματα, κυρίως παικτών που είχαν απασχολήσει στο προηγούμενο διάστημα και η αναζήτηση έγινε βάσει συγκεκριμένων χαρακτηριστικών. Αυτό που θέλουν οι Κιτρινόμαυροι είναι έναν κεντρικό αμυντικό δεξιοπόδαρο, με ταχύτητα (κάτι που δεν έχει σε τόσο μεγάλο βαθμό ο Ντάτκοβιτς), εμπειρία και πρωταγωνιστικό ρόλο τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να έρθει όσο το δυνατόν πιο έτοιμος για να διεκδικήσει φανέλα. Ο κεντρικός αμυντικός που θα αποκτηθεί εξάλλου, δεν προορίζεται για συμπληρωματική επιλογή αλλά (σε θεωρητικό πάντα επίπεδο) για το βασικό σχήμα. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αλλάξει ο ρόλος του Ροζ, να μετατοπισθεί στο δεξί άκρο ή διαφορά – εφόσον διατηρήσει τον ρόλο του δεξιού οπισθοφύλακα ο Σάκιτς – να αποτελέσει ένα γερό και αξιόλογο μπακ απ του Γάλλου. Πάντως, με την απόκτηση ενός ακόμη κεντρικού αμυντικού ο Αρης δεδομένα δημιουργεί μία πολύ ανταγωνιστική πεντάδα στα στόπερ και ταυτόχρονα θα έχει ο προπονητής την επιλογή να καλύπτει εκ των έσω κι άλλες θέσεις (βλ. Ροζ δεξί μπακ).

Ο Μίλοβιτς στο... ραντάρ

Μεταξύ των περιπτώσεων που έχει περάσει από το μεταγραφικό ραντάρ του Αρη, είναι και του 31χρονου Κροάτη, Γκόραν Μίλοβιτς. Ο έμπειρος στόπερ ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στη Σπλιτ και αγωνίστηκε για μια τετραετία στη Χάιντουκ, όπου μέτρησε 145 συμμετοχές και σημείωσε πέντε γκολ. Ακολούθησε μια διετία στην Κίνα (σ. σ. με διάλειμμα μικρούς διαστήματος στη Ριέκα), ενώ από το 2018 έως και την 1η Ιουλίου ήταν στην Οστάνδη από την οποία έμεινε ελεύθερος.


Συνεχίζει να απασχολεί ο Ματέο

Η περίπτωση του Ματέο Γκαρσία δεν έχει πάψει να απασχολεί τον Αρη, παρά τις δυσκολίες της. Το θέμα χειρίζεται αποκλειστικά ο Θόδωρος Καρυπίδης, από το περιβάλλον του οποίου προέρχεται και η συγκρατημένη αισιοδοξία για το αίσιο τέλος των διαπραγματεύσεων με τον Ερυθρό Αστέρα. Είναι πιθανό μάλιστα μέσα στην εβδομάδα να προκύψει οριστική εξέλιξη, καθώς ετοιμάζεται η τελική… κίνηση.


Η ενδεχόμενη νέα διάταξη


Εφόσον γίνει το “deal” του Αρη με τον Ερυθρό για την επιστροφή του Ματέο Γκαρσία, είναι λογικό να προκύψει ενδεχόμενο αλλαγής στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας και από το 4-3-3 η διάταξη να “γυρίσει” στο 4-2-3-1, με τον Αργεντινό στα άκρα και τον Γκάμα στο “10”. Αυτό βέβαια σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς πρώτα απ’ όλα πρέπει να ολοκληρωθεί το “deal”. Εξάλλου, είναι γνωστές και δυσκολίες επί της υπόθεσης Ματέο και των απαιτήσεων του Αστέρα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.