Κλείδωσε την πρωτιά η Ελλάδα, υπέταξε και το Κόσοβο!

Δημήτρης Καλαϊτζής12 Ιουνίου 2022

Καρέ νικών και πρωτιά για την Εθνική μας ομάδα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα λύγισε την αντίσταση και του Κοσόβου με σκορ 2-0. Έτσι ανέβηκε στη δεύτερη κατηγορία του Nations League και θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία για να προκριθεί στα τελικά του Euro του 2024 αν δεν καταφέρει να πάρει το εισιτήριο μέσω των προκριματικών.

Μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή και πέτυχε ένα γκολ και μοίρασε άλλο ένα.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, η Ελλάδα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. 


 

Οι αλλαγές του Πογέτ (Μάνταλος και Γιακουμάκης) στο δεύτερο μέρος έδωσαν άλλη πνοή στην γαλανόλευκη που μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων και να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 71΄.  

Μετά από σέντρα του Μάνταλου από τα αριστερά, ο Γιακουμάκης με τρομερή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοσόβου, βάζοντας σε θέση οδηγού την Ελλάδα. Οι διεθνείς μας αφιέρωσαν το γκολ στον μεγάλο άτυχο, Δημήτρη Λημνιό, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστών στο προηγούμενο παιχνίδι με την Κύπρο.


Να σημειώσουμε ότι κατά την επίτευξη του τέρματος υπήρξε ένταση και διακοπή λίγων λεπτών, όμως το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.

Με το Κόσοβο όλο μπροστά στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μάνταλος διεκδίκησε την μπάλα την έκλεψε και σε κενή εστία την έστειλε στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Σιώπης, Μπουχαλάκης (77’Κουρμπέλης), Μπακασέτας (84’Γιαννούλης), Μασούρας (84’Αλεξανδρόπουλος), Χατζηγιοβάνης (46’Μάνταλος), Παυλίδης (58’Γιακουμάκης) 

ΚΟΣΟΒΟ: Μούριτς, Αλίτι, Κριέζιου, Ραχμάνι, Ντομγκιόνι, Ρουντάνι (46’Λοσάι), Μπερίσα, Μουσλίγια (58’Ιντρίζι), Ράσιτσα (90’Σαΐτι), Μπιτίκι, Μουρίκι

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.


Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.