«Κλειδώνουν» οι επιλογές του Μπούργος -Πού θα στηρίξει το πλάνο πρόκρισης

Γιώργος Στράντζαλης20 Ιουλίου 2022

Με μία προπόνηση ολοκληρώνεται σήμερα η προετοιμασία του Αρη για τον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν. Η Γκόμελ βρίσκεται στο επίκεντρο τις τελευταίες ημέρες και ο Χερμάν Μπούργος φαίνεται πως έχει καταλήξει στο πλάνο του για σκορ πρόκρισης από τον πρώτο αγώνα κόντρα στους Λευκορώσους. 

Η λογική λέει ότι ο Αργεντίνος θα στηρίξει το αγωνιστικό του σχέδιο στην περσινή βάση του ρόστερ, με ορισμένες βέβαια νέες “πινελιές” από τα νέα πρόσωπα και με την προοπτική να παρουσιάσει στο γήπεδο την… καταλληλότερη ενδεκάδα, που εκτιμά ότι αυτή τη στιγμή είναι στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση βάσει ετοιμότητας. 

Με δεδομένη την απουσία του τιμωρημένου Ματέο Γκαρσία (σσ κουβαλάει κόκκινη κάρτα από το περσινό παιχνίδι με την Αστάνα), το ερωτηματικό αφορά στο ένα από τα δύο άκρα της επίθεσης και η θέση “παίζεται” ανάμεσα στον Ιτούρμπε και στον Καμάτσο. 

Ο Παραγουανός μπήκε πριν από δύο ημέρες στο κανονικό πρόγραμμα μετά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε και τον άφησε εκτός στο φιλικό με τον Ιωνικό, είναι κομβικός παίκτης στο πλάνο του προπονητή και έχει την προσωπικότητα για να “κουβαλήσει” την ομάδα σε σημαντικούς αγώνες. 

Ο Πορτογάλος, από την άλλη, βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση κάτι που φάνηκε στο φιλικό με τον Ολυμπιακό και έχει στοιχεία που λείπουν από τα υπόλοιπα εξτρέμ της ομάδας, όπως το γκολ από ατομική ενέργεια και το ένας εναντίον ενός. 

Βέβαια, υπάρχει σκέψη χρησιμοποίησης του Καμάτσο στη θέση του Πάλμα, ήτοι δίπλα στον Γκρέι. Σε αυτό το σενάριο ο Ιτούρμπε με τον Μαντσίνι θα καλύψουν τα δύο άκρα. Στον άξονα, ο Μπράιαν Νταμπό θα προτιμηθεί αντί του Ντιόπ για “παρτενέρ” του Ντουκουρέ, ενώ στην άμυνα ο Κουέστα θα είναι στον άσο, με τετράδα μπροστά, τους Εμπακατά (δεξιά), Μπράμπετς, Φαμπιάνο και Πίρσμαν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.