«Κλειδί» για τη δυναμική του Άρη οι δύο τελευταίες κινήσεις

Metrosport Team16 Αυγούστου 2021

Αίσια έκβαση είχε για τον Άρη το θέμα του Άντονι Καουάν τζούνιορ. Όπως έκανε γνωστό, ανεπίσημα η ΚΑΕ χθες, ο Αμερικανός συμφώνησε σε συμβόλαιο ενός χρόνου κάτι που θα επισημοποιηθεί από τη στιγμή που θα αρθούν και τα τρία τελευταία ΒΑΝ της FIBA, όπως και στις τρεις άλλες περιπτώσεις Αμερικανών με τους οποίους συμφώνησαν οι «κίτρινοι».

Ο Καουάν που αγωνίστηκε τις προηγούμενες μέρες στα σάμερ λιγκ του ΝΒΑ, είναι 23 ετών με ύψος 1,83 και αποφοίτησε πριν από ένα χρόνο από το κολέγιο του Μέριλαντ ενώ η πρώτη επαγγελματική στέγη του, ήταν το Μέμφις Χαστλ της G League. Με το Μέριλαντ στην τετραετία 2016-20 είχε σε 130 αγώνες μέσους όρους 14,5 πόντων, 3,9 ριμπάουντ, 4,5 ασίστ και 1,1 κλεψιματα.

Στην ουσία με τον Καουάν ο Άρης κλείνει τη γραμμή της περιφέρειας του αφού ο Αμερικανός έρχεται να «κουμπώσει» στους Χάνλαν, Κάμπερλαντ, Νετζήπογλου, Πουλιανίτη, Σχίζα και Σιδηροηλία. Του απομένουν δύο ακόμη κινήσεις κοντά στο καλάθι, του βασικού σέντερ και ενός ακόμη παίκτη. Με αυτούς θα πλαισιωθούν οι Ζίριους Ουίλιαμς και Θωμάς Κώττας. Θα είναι ουσιαστικά και οι κινήσεις που θα καθορίσουν την πραγματική δυναμική της φετινής ομάδας. Ο Γιάννης Καστρίτης θέλει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός στις επιλογές του –κάτι που έγινε και στις ως τώρα κινήσεις των Αμερικανών- αφενός γιατί δεν υπάρχει περιθώριο λάθους και κάθε αλλαγή θα κοστίσει, αφετέρου γιατί οι δύο ψηλοί μπορούν να αλλάξουν συνολικά τις δυνατότητες μιας ομάδας που θα είναι γεμάτη από «στοιχήματα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.