Κλάτενμπεργκ: «Έπρεπε να δοθεί κόκκινη κάρτα στον Αϊτόρ, δεν υπάρχει πέναλτι για Παναθηναϊκό»

Γιώργος Ζαΐρης22 Δεκεμβρίου 2020

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ αναλύοντας τις επίμαχες φάσεις του ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό τόνισε ότι θα έπρεπε να είχε αποβληθεί ο Αϊτόρ για το σκληρό του φάουλ στον Γιαννούλη στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

«Ο διαιτητής καταλόγισε άμεσο ελεύθερο λάκτισμα και παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού για ριψοκίνδυνο μαρκάρισμα στον αντίπαλο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ. Ο VAR έλεγξε το περιστατικό και συμφώνησε με τον διαιτητή ότι πρόκειται περισσότερο για ριψοκίνδυνο μαρκάρισμα παρά για χτύπημα που θα έθετε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του αντιπάλου του. 

Η ΚΕΔ θεωρεί ότι αυτό το μαρκάρισμα έπρεπε να τιμωρηθεί με κόκκινη κάρτα καθώς πρόκειται για επικίνδυνο μαρκάρισμα. Ο παίκτης έρχεται με ταχύτητα και τεντωμένο το πόδι του έχοντας ελάχιστες πιθανότητες να παίξει τη μπάλα. Βρίσκει με τις τάπες του παπουτσιού του το πίσω μέρος του ποδιού και το μαρκάρισμα του συνεχίζεται στο ίδιο σημείο του ποδιού του αντιπάλου».

Για το πέναλτι που ζήτησε ο Παναθηναϊκός: «Ο διαιτητής δίνει συνέχεια στο παιχνίδι όταν οι δυο παίκτες φτάνουν ταυτόχρονα στη μπάλα εντός της μεγάλης περιοχής. 

Η ΚΕΔ συμφωνεί με την απόφαση καθώς ο επιτιθέμενος βλέπει τον αμυνόμενο όταν οι δυο παίκτες τρέχουν προς την μπάλα και επιβραδύνει χρησιμοποιώντας το σώμα του για να μπλοκάρει τον αμυνόμενο και να δημιουργήσει μια επαφή προσπαθώντας να κερδίσει το πέναλτι. 

Επίσης, οι ενέργειες του επιτιθέμενου κατά την πτώση του δεν είναι συμβατές με μια απροσδόκητη επαφή διότι έχει και τα δυο του χέρια πάνω από το κεφάλι του ενώ το σώμα του περιστρέφονται μαζί με τα πόδια του όταν πέφτει. Όταν ένας ποδοσφαιριστής δέχεται μια απρόσμενη επαφή, χρησιμοποιεί τα χέρια του με τέτοιο τρόπο, ώστε να προστατευθεί από την επερχόμενη πτώση αντί να τα κινεί πάνω από το κεφάλι του. Επίσης η ΚΕΔ θεωρεί ότι ο επιτιθέμενος δεν έχει πρόθεση να παίξει με τη μπάλα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.