Κλάφουριτς: «Ο Κοτάρσκι είναι ένας ηγέτης κάτω από την εστία»

Κώστας Πετρωτός01 Οκτωβρίου 2022

Συνέντευξη στον Κώστα Πετρωτό

Προπονητής του Ντόμινικ Κοτάρσκι και συνολικά των τερματοφυλάκων στην Γκόριτσα, δούλεψε μαζί του καθημερινά μέχρι να πάρει φανέλα βασικού και να αρχίσει την κατακόρυφα ανοδική πορεία. Ο Σίνισα Κλάφουριτς μίλησε αποκλειστικά στη «Μ» για τον Κοράτη γκολκίπερ που ήδη έχει ενθουσιάσει τους πάντες. 

- Κύριε Κλάφουριτς επικοινωνούμε μαζί σας, λόγω της πρόκρισης της Κ21 της Κροατίας στα τελικά του EURO και της σημαντικής συμβολής του Ντομινίκ Κοτάρσκι. Θα θέλαμε ένα σχόλιο αρχικά γι΄ αυτή...

«Ο Ντομινίκ ήταν σημαντικός σε όλη την διάρκεια του αγώνα, αλλά και στο τέλος στην διαδικασία των πέναλτι. Για μένα και όλους μας εδώ στην Γκόριτσα δεν ήταν έκπληξη αυτό που συνέβη, γιατί είχαμε ζήσει κάτι ανάλογο πέρυσι σε ματς Κυπέλλου. Παίζαμε με την Ίστρα και έπιασε δύο πέναλτι, βοηθώντας την ομάδα να προκριθεί. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα για μία ομάδα να πάει στα πέναλτι όταν έχει τον Κοτάρσκι κάτω από την εστία της».

- Έχετε δουλέψει μία σεζόν μαζί του, διαπιστώνετε ότι προοδεύει;

«Τον γνώριζα ως ταλέντο όταν τον πήραμε από τον Αγιαξ. Η αλήθεια είναι ότι δεν έπαιξε άμεσα. Χρειαζόταν να δουλέψουμε και το έκανα ξεχωριστά μαζί του για εννιά αγωνιστικές. Είχαμε και έναν τερματοφύλακα που έπαιζε σταθερά εκείνη την περίοδο. Στο πρώτο ματς που συμμετείχε ήταν man of the match. Μπήκε και ξαναβγήκε. Ήταν συνεχώς και καλύτερος και παρουσίαζε πρόοδο». 

- Ποια πιστεύετε ότι είναι τα πλεονεκτήματά του ως τερματοφύλακας; 

«Για μένα το πιο σημαντικό ατού του είναι στις καταστάσεις ένας εναντίον ενός. Καλύπτει σωστά όλο το τέρμα, είναι γενναίος κάτι που είδαμε και στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Λαμία που χτύπησε το κεφάλι του. Επίσης έχει την ικανότητα να παίζει με την μπάλα σε συνθήκες πίεσης και είναι δυνατός πνευματικά. Στην διαδικασία των πέναλτι με την Κροατία, παρέμεινε ψύχραιμος μετά το πρώτο που έπιασε, έμεινε συγκεντρωμένος για το δεύτερο». 

- Απ’ ότι αντιλήφθηκα τον παρακολουθείτε στα παιχνίδια του με τον ΠΑΟΚ…

«Έχω δει στιγμιότυπα από παιχνίδια, τις αποκρούσεις του, είναι πολύ καλός. Όπως σας είπα, έχει μία γενναιότητα στο παιχνίδι του. Θα γίνει ηγέτης του ΠΑΟΚ, είναι πνευματικά δυνατός. Τον βοήθησε και το πέρασμα από τις ακαδημίες της Ντιναμό και του Αγιαξ».

- Πιστεύετε ότι θα είναι στις επιλογές της Ανδρών της Κροατίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο; 

«Εχει καλές πιθανότητες λόγω του ότι πήγε καλά με την Γκόριτσα, συνεχίζει με τον ΠΑΟΚ και φυσικά μετρά και η πορεία του στην εθνική Κ21. Μπορεί να είναι στην τριάδα για το Μουντιάλ, όμως, πρέπει να πω ότι υπάρχει και ένας άλλος νεαρός, ο Ιβο Γκρμπιτς της Ατλέτικο. Όπως και να έχει σε δύο χρόνια θα είναι από τις βασικές επιλογές της εθνικής Ανδρών εκτιμώ».



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.