Κιουμής: «Νομοτελειακό πως θα συμβεί ξανά μία τέτοια πανδημία»

Metrosport Team28 Δεκεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο», φιλοξενήθηκε ο Ιωάννης Κιουμής.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας του ΑΠΘ και διευθυντής κλινικής αναπνευστικής ανεπάρκειας στο ΓΝΘ Παπανικολάου μίλησε αναφορικά με τα νέα μέτρα που αναμένεται να ισχύουν από τις 3 Ιανουαρίου του νέου έτους, αλλά και την γενικότερη εικόνα του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αρχικά ανέφερε για τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης: «Υπάρχει η κόπωση, όλο αυτό που βιώνουμε είναι ψυχοφθόρο για τον κόσμο. Δε νομίζω πως στόχος είναι να αναχαιτίσουν το κύμα, αλλά να το απλώσουν χρονικά για να είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμο για τα νοσοκομεία και το σύστημα υγείας που ενδέχεται να καταρρεύσει. Προσωπικά, βλέπουμε το νέο κύμα να σχηματίζεται και με βάση τα όσα βλέπουμε από τις χώρες που προηγούνται, βλέπουμε ένα κύμα με μεγάλη μεταδοτικότητα αλλά μικρή διάρκεια. Είναι μία μετάλλαξη με πιο ήπια νόσηση και οδεύει στο να γίνει πιο ενδημική η κατάσταση του κορωνοϊού. Εφόσον όμως έχει μεγάλη μεταδοτικότητα, ίσως να είναι η απάντηση στο πρόβλημα της ανοσίας, όπως θα μπορούσε να συμβεί και με τα εμβόλια». 

Για τα προσθέσει: «Παλαιότερα, αν μιλούσαμε για τον ίδιο ιό , ίσως να έκανε μεγάλο χρονικό διάστημα να φτάσει στην Ευρώπη, καθώς πλέον κάτι που συμβαίνει στην μία άκρη του κόσμου, μπορούν και μεταφέρονται ταχύτατα. Είναι νομοτελειακό πως θα συμβεί ξανά μία τέτοια πανδημία και ευχόμαστε να έχει ηπιότερα συμπτώματα από αυτά. Μέσα στον 20ο αιώνα, είδαμε τρεις φορές την εμφάνιση του κορωνοϊού».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.