Κιουμής: «Γι' αυτό ήταν ανεφάρμοστο το lockdown - Ηταν παράνοια...»

Metrosport Team18 Μαρτίου 2021

Ο καθηγητής, Ιωάννης Κιουμής, εξήγησε μέσω του Metropolis 95.5 γιατί δεν απέδωσε τα αναμενόμενα το τελευταίο χρονικά λοκντάουν

«Ήρθαμε σε ένα σημείο που θα ζητήσουμε να μας βοηθήσετε εσείς. Δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε τι κάνουμε με το λοκντάουν τόσο καιρό. Το να συνεχίζουμε σε μία τέτοια λογική, να ανεβαίνουν τα κρούσματα και μαζί να είναι η οικονομία στο ψυγείο, δεν βοηθάει. Οι λόγοι που μας οδήγησαν στην αποτυχία, είναι πως είναι πιο μεταδοτικός ο βρετανικός ιός, ότι δεν καταφέραμε τους εμβολιασμούς, που έπρεπε, με ευθύνη και της ΕΕ, και, φυσικά, η κόπωση του πληθυσμού από το διαρκές άνοιξε κλείσε, το οποίο δημιούργησε ανάγκες ψυχολογικής εκτόνωσης, αλλά και πρακτικές. Εφόσον το λοκντάουν το αυστηροποιούμε δεν θα αποδίδει γιατί ο κόσμος έχει κουραστεί και δημιουργούνται, απλώς, εστίες παραβατικότητας» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Καθημερινά γίνονται διαδηλώσεις και ταυτόχρονα πρέπει να πείσεις κάποιον ότι δεν πρέπει να πιει καφέ δίπλα δίπλα με τον άλλον. Τώρα πρέπει να εξηγήσουμε γιατί με 1.000 κρούσματα κλείνεις και με 3.000 ανοίγεις. Είναι παράνοια. Μερικές συνθήκες είναι απρόβλεπτες. Δεν απέδωσε το λοκνταουν και, πλέον, θα πρέπει να δώσουμε ανάσα στην κοινωνία, ώστε ο πληθυσμός να είναι και περισσότερος δεκτικός αργότερα στα μέτρα. Οι μετακινήσεις για παράδειγμα, αυτό που βάλαμε με τα 2 χλμ, είναι ανεφάρμοστο μπορεί να καταργηθεί, όπως και το ωράριο του Σαββατοκύριακου, που δεν έφερε τίποτα. Θα πρέπει, επίσης, να διευρυνθεί το ωράριο των καταστημάτων. Με προσεκτικά βήματα, όχι να ξεχυθούν όλοι».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.