Κιουμής: «Είναι δυνατόν να μην αγκαλιάζονται οι οπαδοί στις κερκίδες;»

Metrosport Team08 Σεπτεμβρίου 2020

Η άποψη του καθηγητή, Ιωάννη Κιουμή, για την απόφαση να ανοίξουν για τον κόσμο τα γήπεδα.

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Λοιμωξιολογίας, Διευθυντής της Κλινικής Αναπνευστικής Ανεπάρκειας ΑΠΘ, Γ.Ν.Θ.Γ. , Ιωάννης Κιουμής, μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για τη σκέψη να ανοίξουν οι κερκίδες των γηπέδων:

«Είμαι φίλαθλος κι εγώ και είχα την πληροφόρηση πως ανοίγουν σιγά-σιγά οι κερκίδες. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά λεπτή και επισφαλής. Μιλάμε για τα σχολεία και σαφέστατα προέχουν να ανοίξουν από τα γήπεδα. Έχουμε επιφυλάξεις στα σχολεία, το τι θα γίνει με τις μάσκες και πότε πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία. Φανταστείτε το γήπεδο που έχουμε τους φιλάθλους μέσα που πανηγυρίζουν, διαμαρτύρονται και εκφράζονται καθ’ υπερβολή κάποιες φορές. Πώς θα εφαρμοστούν τα μέτρα; Κατ’ εμέ είναι δύσκολο. 

Είναι δυνατόν να μην αγκαλιάσει ο ένας τον άλλο στην ίδια κερκίδα σε ένα γκολ και να διατηρούν την απόσταση των 2 μέτρων; Είμαι της άποψης πως ποδόσφαιρο χωρίς θεατές δεν είναι ποδόσφαιρο, αλλά ο κίνδυνος να αυξηθούν τα κρούσματα είναι ορατός. Σε περιπτώσεις που άνοιξαν τα σχολεία παρατηρήθηκε αύξηση κρουσμάτων. Διατηρώ επιφυλάξεις για την ορθότητα του μέτρου να ανοίξουν οι κερκίδες».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.