Κιουμής: «Διαφωνώ με το πρόστιμο των 100 ευρώ, είναι τιμωρητικό μέτρο»

Metrosport Team30 Νοεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Ιωάννης Κιουμής. 

Ο Πνευμονολόγος και Καθηγητής Λοιμωξιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μίλησε αναφορικά με τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού και αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών, αλλά και την νέα μετάλλαξη Omicron που έκανε την εμφάνιση της. 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Για την επιβολή του νέου μέτρου: «Η προσωπική μου άποψη, είναι πως θα ήθελα να εξαντληθούν όλα τα μέτρα για να υπάρξει εμβολιασμός των ανθρώπων, ωστόσο αυτό το μέτρο δεν με βρίσκει σύμφωνο, γιατί φαίνεται πως έχει έναν τιμωρητικό τρόπο. Υπάρχουν άνθρωποι που κατ΄επιλογή τους δεν θέλουν να εμβολιαστούν, ωστόσο νομίζω ότι μπορούν να περιοριστούν στο σπίτι τους, αλλά όχι να πληρώσουν και πρόστιμο της τάξεως των 100 ευρώ».

Για τη μετάλλαξη Omicron: «Οι πληροφορίες που διαθέτουμε έχουν έναν αποσπασματικό χαρακτήρα. Χρειάζονται μερικές ημέρες έως και εβδομάδες για να μελετηθεί μία μετάλλαξη και το κατά πόσο μπορεί να υπάρχει κάλυψη από τα εμβόλια. Υπάρχει ανησυχία, αλλά δεν κατανοώ τον τρόμο και δεν θα πρέπει να περάσει ο τρόμος. Αν η μετάλλαξη αυτή έχει μία ήπια νόσηση, θα πρέπει να το δούμε, αλλιώς θα πρέπει να εξετάσουμε εκ νέου τα βήματα που πρέπει να κάνουμε».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.