Κιουμής: «Διαχειρίσιμη η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη - Γιατί δεν πάμε σε lockdown»

Metrosport Team12 Φεβρουαρίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Δρ. Ιωάννης Κιουμής.

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Πνευμονολογίας – Λοιμωξιολογίας ΑΠΘ, τοποθετήθηκε αναφορικά με την επιδημιολογική κατάσταση της Θεσσαλονίκης, την ανάγκη ή μη ενός lockdown ενώ σχολίασε και την αναγκαιότητα του εμβολίου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αναφορικά με την κατάσταση της Θεσσαλονίκης: «Αυτά που βλέπουμε και εξετάζουμε με βάση των δεδομένων είναι η δυναμική των μεγεθών του κορωνοϊού καθώς μία γρήγορη άνοδος θα οδηγήσει σε νέα μέτρα. Το δεύτερο που εξετάζουμε είναι η πίεση που μπορεί να δεχθεί το σύστημα υγείας. Στη Θεσσαλονίκη βρισκόμαστε σε μία λογική αύξηση αλλά αυτό ήταν επακόλουθο του ανοίγματος που έγινε το προηγούμενο διάστημα. Το θέμα είναι το αν είναι διαχειρίσιμη και εμείς λέμε πως είναι. Εγώ με βάση την εικόνα της στιγμής λέω ότι δεν υπάρχει κάποια παράμετρος και κάποιο στοιχείο που να οδηγεί σε lockdown».

Για την αναγκαιότητα του εμβολίου: «Το γεγονός ότι το δεν έχει εμβολιαστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε ένα ποσοστό 100% δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι αντίστοιχο από τον κόσμο. Εγώ έχω εμβολιαστεί και αν το θέμα του καθενός είναι ένα προσωπικό του δικαίωμα θα έλεγα πως μπορεί να κάνει ότι ο ίδιος θέλει, αλλά αυτή η απόφαση μπορεί να παίξει ρόλο και στη ζωή άλλων ατόμων. Υπάρχει μεθοδολογία που κάποια πράγματα όταν τα επιβάλλει η δημόσια υγεία πρέπει να είναι υποχρεωτικά».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.