Κιουμής: «Eκτός του Παπανικολάου τα άλλα νοσοκομεία έχουν λιγότερα κρεβάτια απ' όσα χρειάζονται»

Metrosport Team17 Δεκεμβρίου 2021

Τις ευθύνες της κυβέρνησης με αποτέλεσμα η χώρα να θρηνεί κάθε μέρα περίπου 100 νεκρούς εκθέτει σοβαρά μελέτη του Σωτήρη Τσιόδρα και του Θεόδωρου Λύτρα για τη θνητότητα των διασωληνωμένων ασθενών σε σχέση με το φόρτο του συστήματος υγείας.

Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Ιωάννης Κιουμής, μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» για τη μελέτη αυτή και τα αποτελέσματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη. 

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν αμφισβητώ τα στοιχεία που έχουν δημοσιεύσει ο Τσιόδρας και ο συνεργάτης τους. Η Θεσσαλονίκη δεν έχει αναπτυγμένες τόσες κλίνες όσες θα χρειαζόταν. Με εξαίρεση το Παπανικολάου τα υπόλοιπα νοσοκομεία έχουν λιγότερα κρεβάτια από όσα χρειαζόταν. Πάρτε για παράδειγμα το Ιπποκράτειο. 

Ασκήθηκε μεγάλη πίεση στη Θεσσαλονίκη. Χρειαζόταν να υπάρχουν κλίνες και κατάλληλο προσωπικό. Τι σημαίνει αυτό; Ενα προσωπικό που έχει την εμπειρία, ξέρει τα πρωτόκολλά και ξέρει να συνεργάζεται. Αυτό υπήρχε σε κάποιο ποσοστό στη Θεσσαλονίκη. 

Δεν σημαίνει ότι οι γιατροί στη Θεσσαλονίκη είναι κατώτεροι των Αθηνών. Οι συνθήκες που εργάζονται οι γιατροί δεν ήταν ευνοϊκές. Η ευθύνη δεν είναι των γιατρών».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.