Κιόσε: «Ο Μπράμπετς πήγε από την Πλζεν στον Άρη, γιατί να μην πάω και εγώ στον ΠΑΟΚ;»

Metrosport Team31 Μαΐου 2022

Ο Κρίστι Κιόσε μίλησε στο Metropolis 95.5 για την μεταγραφή του στην πρωταθλήτρια Τσεχίας, Βικτόρια Πλζεν, αλλά και το μέλλον του.

«Είμαι Ελλάδα τώρα για διακοπές. Μετά τον ΠΑΟΚ η Βικτόρια είναι η καλύτερη ομάδα που θα αγωνιστώ. Η εμπειρία μου είναι κυρίως στην Τσεχία, οπότε την ξέρω την κατηγορία και είμαι έτοιμος. Με παρακολουθούσαν από εδώ και δύο χρόνια, αλλά και εμείς ψάχναμε να ανέβω ένα σκαλοπάτι. Οπότε όταν ήρθε αυτή η πρόταση δεν το σκέφτηκα πολύ» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Πέρσι έπαιξα στις θέσεις 6 και 8. Ως στόπερ δεν αγωνίστηκα καθόλου. Μόνο από ανάγκη. Στον ΠΑΟΚ με θυμούνται έτσι, αλλά δεν είμαι κεντρικός αμυντικός. Είναι ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Κόσμο δεν έχει όπως στην Ελλάδα, ούτε τόσο φανατικούς οπαδούς. Σλάβια και Μπάνικ έχουν τους πιο φανατικούς. Είναι χαμηλότερο από την Ελλάδα το επίπεδο, απλά έχει περισσότερες ομάδες που παλεύουν για τον τίτλο».

Για την πρόκληση της εθνικής ομάδας σημείωσε: «Το ελπίζω να με καλέσουν πάλι. Θα εξαρτηθεί από το πως θα πάω από την Πλζεν. Είμαι σε καλή ηλικία και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Εχω εξελιχθεί και έχω γίνει πιο επαγγελματίας. Μέχρι πριν φύγω από την Ελλάδα ήμουν πιο ερασιτέχνης. Δεν ζόριζα τόσο τον εαυτό μου. Είχα καθησυχάσει ότι ήμουν στον ΠΑΟΚ και δεν δούλευα τόσο. Θα ήταν το πρώτο που θα άλλαζα αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω.

Η νοοτροπία είναι το πιο σημαντικό, αν είναι επαγγελματική οι νεαροί θα προχωρήσουν, αν τεμπελιάσουν θα είναι πρόβλημα. Από την πορεία μου θα εξαρτηθεί. Ο Μπράμπετς πήγε από την Πλζεν στον Άρη, γιατί και να μην πάω εγώ στον ΠΑΟΚ; Η διαφορά στα επίπεδα δεν είναι τόσο μεγάλη από παίκτες σε παίκτες, εξαρτάται και από την προσαρμογή, θα μπορούσα να παίξω στον ΠΑΟΚ. Είμαι πιο δημιουργικός από τον Τσιγγάρα, ενώ αυτός είναι πιο καλός στο να κόβει. Ημασταν τότε με τον Κουλούρη και τον Πούγγουρα. Με τον Πούγγουρα έχω επαφή, αλλά και με τον Κυριάκο Σαββίδη».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.