Κινσέλα: «Στην Τσέλσι λένε πως Μπαμπά είναι σε εξαιρετική κατάσταση»

Metrosport Team28 Ιανουαρίου 2021

Ο ρεπόρτερ της Τσέλσι, Νιζάρ Κινσέλα, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για το επόμενο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, τον Γκανέζο αριστερό μπακ, Αμπντούλ Ραχμάν Μπαμπά, από την Αγγλική ομάδα με δανεισμό. Στάθηκε ιδιαίτερα στην εκτίμηση των ανθρώπων του Λονδρέζικου συλλόγου πως ο Μπαμπά είναι σε εξαιρετική κατάσταση.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ιστορικό του ποδοσφαιριστή:

«Είναι ένας παίκτης που αποκτήθηκε πριν από 5 χρόνια από την Αουγκσμπουγκ. Τον απέκτησε η Τσέλσι για βασικό ακραίο αμυντικό και δαπάνησε 25 εκ. ευρώ. Στην αρχή είχε λίγα προβλήματα προσαρμογής ερχόμενος από την Bundesliga στην Premier League που είναι υψηλότερο το επίπεδο. Έπαιξε σε κάποια ματς. Είχε έναν τραυματισμό, όχι πολύ σοβαρό όμως. Στη Σάλκε πήγε δανεικός και τραυματίστηκε με χιαστούς και μηνίσκο που έμεινε εκτός ένα χρόνο. Αυτός ο τραυματισμός τον πήγε πίσω. Επανήλθε όμως και έπαιξε στη Σάλκε, όπως και στις Ρεμς και Μαγιόρκα όμως δεν κατάφερε να δώσει πολλά παιχνίδια».

Για την τωρινή του κατάσταση:

«Οι άνθρωποι της Τσέλσι μου είπαν ότι είναι στην καλύτερη κατάσταση. Έχει περάσει τους τραυματισμούς, συμμετείχε στις υποχρεώσεις της U23 και ο ΠΑΟΚ τον παίρνει έτοιμο. Αυτό είναι το σκεπτικό των ανθρώπων της Τσέλσι, πως μέσω του ΠΑΟΚ να αποδείξει πως άφησε πίσω του τη δύσκολη περίοδο των τραυματισμών. Γι’ αυτό ήθελαν να τον δώσουν σε ομάδα σε μια λίγκα σαν την ελληνική για να πάρει παιχνίδια και να αγωνιστεί».

Για τις άλλες ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για τον Μπαμπά:

«Ήταν ομάδας από την Ισπανία, από την Championship και από τη Γερμανία. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τη μάχη, ήταν σημαντικό αυτό για εκείνον. Μπορεί να κερδίσει έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή».

Για το αν υπάρχει οψιόν αγοράς από τον ΠΑΟΚ:

«Ήταν ένα θέμα υπό συζήτηση. Η Τσέλσι είχε «φορτωμένα» συμβόλαια, είχε πρόβλημα με την UEFA και έχει αφήσει παίκτες ελεύθερους σε Τουρκία και Πορτογαλία. Θα επιδιώξει έστω να πάρει λίγα χρήματα ή να αφήσει και ελεύθερο τον Μπαμπά για να χαμηλώσει το μπάτζετ της. Δεν μπορεί να βρει προσφορές να πουλήσει τους ποδοσφαιριστές και λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό. Με χαμηλό αντίτιμο μπορεί να τον αποκτήσει ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι ή όπως είπα ίσως και ως ελεύθερο».

Για τις απολαβές του και τη συμφωνία του δανεισμού:

«Η Τσέλσι θα πληρώνει το συμβόλαιό του όσο είναι στον ΠΑΟΚ, έχει υψηλές απολαβές. Την εβδομάδα, δεν είμαι σίγουρος απόλυτα, αλλά παίρνει 60.000 λίρες. Είναι μεγάλο συμβόλαιο για τα ελληνικά δεδομένα. Είναι 300.000 ευρώ το μήνα περίπου, δηλαδή σχεδόν 4 εκ. ευρώ τη σεζόν».

Για το στυλ παιχνιδιού του:

«Είναι πολύ γρήγορος, έχει εξαιρετικές κινήσεις και καταπληκτική σέντρα με το αριστερό του πόδι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σ’ όλους τους σχηματισμούς και να καλύψει από αριστερά όλη την πλευρά. Είναι εξοικειωμένος με μεγάλα παιχνίδια, έπαιξε στο Champions League κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν, σε δυνατές έδρες. Η Γκάνα τον χρησιμοποιούσε ακόμα κι όταν δεν έπαιζε στην Τσέλσι στην Εθνική ομάδα της. Είναι θρήσκος, οικογενειάρχης».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.