Κινούνται σε τρεις άξονες στον ΠΑΟΚ

Γιώργος Καστάνης13 Αυγούστου 2020

Ζυμώσεις γίνονται στον ΠΑΟΚ, οι διαβουλεύσεις και οι συζητήσεις για την ενίσχυση της ομάδας δεν έχουν σταματήσει, λύσεις υπάρχουν σε περίπτωση που κάποιος παίκτης ή κάποιοι ποδοσφαιριστές αποχωρήσουν από την Τούμπα. Όλα όμως, αυτή την στιγμή, είναι παγωμένα, καθώς προέχει η ευρωπαϊκή αναμέτρηση με την Μπεσίκτας στις 25 Αυγούστου.

Ο Αμπέλ Φερέιρα μετά το τέλος του φιλικού αγώνα με τον Βόλο δήλωσε πως είναι υποχρεωμένος να δουλέψει έως και το ματς με την Μπεσίκτας, με τους παίκτες που ήδη απαρτίζουν το ρόστερ. Αφησε να εννοηθεί πως δεν περιμένει να γίνουν άλλες προσθήκες. Παράλληλα και ο Ολαφ Ρέμπε σε κατιδίαν συζητήσεις του, επισημαίνει (παρά τις επαφές που κάνει για παίκτες) πως προέχει χρονικά το ματς με την Τουρκική ομάδα. Και μετά την ολοκλήρωσή του, μπορούν να «τρέξουν» όλες οι κινήσεις, είτε αυτές έχουν σχέση με τις πωλήσεις παικτών, είτε με τις αποκτήσεις νέων – ποιοτικών για τον Δικέφαλο.

Πρακτικά, με όλο αυτό που αναφέρουμε, περιγράφουμε τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί ο Δικέφαλος τις επόμενες ημέρες. Ουσιαστικά, πάνω σε τρείς άξονες βασιζεται η «σταθερά» του ΠΑΟΚ.

Πρώτον: Προέχει η πρόκριση επί της Μπεσίκτας στον επόμενο προκριματικό του Champions League, καθώς σε αυτό το ενδεχόμενο, όπως έχουμε αναλύσει λεπτομερέστατα, ο ΠΑΟΚ θα εξασφαλίσει μίνιμουμ την παρουσία του στους ομίλους του Europa League και φυσικά θα έχει σίγουρα έσοδα που θα αγγίξουν τα 10 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα με την πρόκριση επι της Μπεσίκτας θα διεκδικήσει την είσοδό του, στους ομίλους του ch.l. καθώς θα παίξει στον τρίτο προκριματικό γύρο, με μία εκ των Μπενφίκα, Γάνδη ή Ντιναμό Κιέβου και από εκεί, θα διεκδικήσει νέα πρόκριση για τα πλέι οφ της διοργάνωσης και αμέσως μετά για τους ομίλους. Σε κάθε περίπτωση η πρόκριση επί της Μπεσίκτας, το βράδυ της 25ης Αυγούστου, θα βοηθήσει σημαντικά τον Δικέφαλο.

Δεύτερον: Οι πωλήσεις παικτών θα γίνουν με τους όρους που θέλει ο ΠΑΟΚ και ασφαλώς η αξία θα ανέβει ακόμη περισσότερο σε ενδεχόμενο πρόκρισης. Για παράδειγμα, το τελευταίο διάστημα γίνεται διαπραγμάτευση με την Σεντ Ετιέν για τον Γιαννούλη. Υπάρχει διαφορά στο οικονομικό, ο ΠΑΟΚ είναι διατεθειμένος να δώσει τον διεθνή άσο, αλλά με τους δικούς του όρους. Αυτό ισχύει και για οποιονδήποτε άλλο ποδοσφαιριστή. Για τον Ακπομ, για τον οποίο υπήρξε έντονο ενδιαφέρον και πρόταση από την Μπεσίκτας, πριν γίνει η κλήρωση, και πάει λέγοντας. Ο ΠΑΟΚ δεν θα πει όχι σε πώληση παικτη του, αρκεί βεβαίως να ικανοποιηθεί (στο μέτρο του δυνατού) οικονομικά.

Τρίτον: Η ενίσχυση της ομάδας πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Έχει όμως σχέση με τις δύο προηγούμενες προυποθέσεις. Την αγωνιστική πορεία, την πρόκριση και την εισροή χρημάτων από την συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, την ενδεχόμενη πώληση παικτών. Εφόσον φύγει ένας παίκτης, ο στόχος που έχει τεθεί από τον Ρέμπε και την διοίκηση, είναι να καλυφθεί άμεσα η απώλειά του. Με ισάξιο, ακόμη καλύτερο, ποιοτικό παίκτη που θα ενισχύσει την ομάδα. Αν φύγει ένας επιθετικός, θα αποκτηθεί άλλος στην θέση του. Αν πωληθεί ένας αμυντικός, σαφέστατα και θα έρθει άλλος για να καλύψει το κενό. Οι κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ, θα είναι στοχευμένες. Ερευνα αγοράς έχει γίνει, επαφές με υποψήφιους παίκτες και ομάδες έχουν προχωρήσει, επομένως υπάρχει ένα σχεδιάγραμμα, βάσει του οποίου θα κινηθούν στον ΠΑΟΚ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.