Κίνητρο; Το «μπαμπά δες σε ποιο γήπεδο θα παίξουμε!»

Γιώργος Ζαΐρης22 Σεπτεμβρίου 2020

Ξημέρωσε λοιπόν μια μεγάλη μέρα για τον ΠΑΟΚ. Μέχρι την επόμενη. Αλλά ας μιλήσουμε για το σήμερα κάνοντας μια προσπάθεια να σας μεταφέρω αυτές τις ώρες μαζί με την αποστολή. Ο Δικέφαλος βρίσκεται ξανά μπροστά στη βρύση αλλά δεν είναι ένα απλό βήμα για να ξεδιψάσει.
Χρειάζεται προσπάθεια, μεγαλύτερη από αυτή που έκανε απέναντι στην Μπεσίκτας και στη Μπενφίκα. Γιατί απέναντι του έχει επίσης μια ομάδα που θέλει να ξεδιψάσει. Να παίξει και αυτή στους ομίλους του CHL. Προφανώς η προσέγγιση του αγώνα θα είναι διαφορετική σε σχέση με τους δυο προηγούμενους γύρους. Γιατί η πρόκριση δεν θα κριθεί σήμερα αφού υπάρχει δεύτερο ματς.
Προφανώς όμως για να έχει σημασία το δεύτερο ματς ο ΠΑΟΚ σήμερα πρέπει να πάρει αποτέλεσμα. Μπορεί. Αλλά θέλει προσπάθεια. Δεν θα αναλύσω τακτικές και συστήματα. Θα σταθώ σε αυτό που έζησα δίπλα στους ποδοσφαιριστές όταν μπήκα στον αγωνιστικό χώρο χθες το απόγευμα για την πρώτη βόλτα.
Δίπλα μου ένας πιτσιρικάς ποδοσφαιριστής της ομάδας με όλο το μέλλον μπροστά του. Σήκωσε το κινητό, κάλεσε την οικογένεια του σε βιντεοκλήση και φώναξε: «μπαμπά δες σε ποιο γήπεδο θα παίξουμε αύριο!» Εκστασιασμένος αλλά και... τρελαμένος. Γιατί πολύ απλά θέλει σε μερικές εβδομάδες να δει και το Καμπ Νου. Από μέσα. Και το γήπεδο της Ρεάλ. Της Λίβερπουλ και τόσα άλλα. Αυτό μου έκανε εντύπωση.
Στο πρόσωπο του πιτσιρικά είδα τα «θέλω» όλων των ποδοσφαιριστών. Το είπε άλλωστε και ο Ελ Καντουρί στη συνέντευξη Τύπου: «είμαστε φιλόδοξοι, διψάμε θέλουμε να μπούμε στους ομίλους».Κάτι παρόμοιο το είδα και στο πρόσωπο του Πέλκα όταν κάθισε στα δερμάτινα καθίσματα του πάγκου χαζεύοντας ένα από τα ωραιότερα γήπεδα της Ευρώπης.
Ναι ο ΠΑΟΚ δεν ήρθε να παίξει φιλικό. Ναι τη χλιδή την αφήνουμε στην άκρη. Αλλά αυτή η χλιδή, η καταξίωση τον περιμένει. Και είναι στα πόδια του να τη ζήσει. Αρκεί να παίξει έξυπνα. Το έκανε απέναντι στη Μπεσίκτας, το έκανε και απέναντι στη Μπενφίκα. Η Κράσνονταρ προχθές σημείωσε επτά γκολ απέναντι στη Χίμκι. Ναι αλλά όταν το ματς ήταν στο 2-0, δέχθηκε δυο γκολ και έγινε το 2-2. Μετά κατέρρευσε ο αντίπαλος της.
Τί θέλω να πω; Δεν πρέπει να τρομάζει αυτή η Κράσνονταρ. Απλά ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι διαβασμένος και έξυπνος. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πάντα σε τέτοια ματς έπαιρνε αποτέλεσμα εκτός έδρας. Μπορεί να το κάνει. Για να διαχειριστεί το ματς της Τούμπας. Και με το καλό να ξαναδώ τον πιτσιρικά γιατί όχι μέσα από το Ανφιλντ να λέει στο μπαμπά του «κοίτα και εδώ θα παίξουμε φέτος».
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.