Κίνηση ΠΑΟΚ για μη νόμιμη σύνθεση της ΕΕΑ!

Metrosport Team28 Ιανουαρίου 2020

Σοβαρή παράλειψη από τον Λευτέρη Αυγενάκη κατά την αλλαγή σύνθεσης της ΕΕΑ κατήγγειλε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και δίνει σοβαρό έρεισμα στον Δικέφαλο για την προσφυγή του στα πολιτικά δικαστήρια

Πολύ σοβαρή παρατυπία που μπορεί να οδηγήσει στην ακύρωση της εισήγησης της ΕΕΑ σε βάρος του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης κατήγγειλε νωρίτερα στην Βουλή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. 

Σε μία αποστροφή του λόγου του κατά την συζήτηση της τροπολογίας στην Βουλή, ο τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε απευθυνόμενος προς τους υπουργούς της Κυβέρνησης που ήταν παρόντες: 

«Θα μπορούσατε αν δεν σας άρεσε η Επιτροπή να είχατε εφαρμόσει το νόμο Βασιλειάδη και να είχατε βάλει μία άλλη επιτροπή που θα είχε την κάλυψη της επιτροπής μορφωτικών υποθέσεων».

Σύμφωνα με τον νόμο 4603/19, Άρθρο 4 (παρ.2) «τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ε.Α., τακτικά και αναπληρωματικά, διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 32 του Κανονισμού της Βουλής».

Από την στιγμή που ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης δεν είχε ακολουθήσει την νόμιμη διαδικασία, ο ΠΑΟΚ δικαιούται να κινήσει την διαδικασία για παράνομη σύνθεση της επιτροπής προσφεύγοντας στα διαιτητικά-πολιτικά δικαστήρια.

Με δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ είχε στην νομική εκπροσώπησή του έναν καθηγητή Πανεπιστημίου, τον Θεόδωρο Κατσά, καθηγητή εμπορικού δικαίου, προφανώς γνώριζε ότι η σύνθεση δεν ήταν νόμιμη και άφησε τα μέλη της ΕΕΑ να εκτεθούν, αποκτώντας ένα επιπλέον νομικό όπλο για την συνέχεια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.