Κίνηση με «ψαλιδισμένο» ρίσκο - Ο χρήσιμος και ετοιμοπόλεμος Νταρίντα

Βασίλης Μάστορας29 Δεκεμβρίου 2022

Η απόκτηση του Νταρίντα από τον Αρη είναι η μεταγραφή που θεωρητικά θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο το κενό που υπήρχε στον χώρο του κέντρου. Θα δώσει δηλαδή λύση σ’ ένα πρόβλημα που βασάνιζε τον Αρη από το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου. Μέχρι όμως να έχει δικαίωμα να αγωνιστεί οι «κίτρινοι» θα πρέπει να βρούνε τον τρόπο να λύσουν το πρόβλημα στον χώρο του κέντρου.

Η επιλογή πάντως του Πάρντιου στον αγώνα με τον Λεβαδειακό δεν του βγήκε. Το 3-5-2 δεν λειτούργησε οπότε στον αγώνα με τον Παναιτωλικό θα πρέπει να ψάξει άλλη λύση, περισσότερο αποτελεσματική.

Ο Αγγλος κόουτς μίλησε για τη μεταγραφή του Νταρίντα. «Είναι έτοιμος και ένας καταπληκτικός παίκτης με πολύ μεγάλη εμπειρία που θα μας δώσει πολλές λύσεις στη μεσαία γραμμή . Είμαι πολύ ευχαριστημένος μαζί του και θα μας βοηθήσει άμεσα», ήταν το σχόλιο του, το οποίο δεν απέχει από την πραγματικότητα.

Ο 32χρονος Τσέχος, μεταγράφηκε, εγκαίρως στον Αρη και χωρίς να κουβαλάει κάποιον σοβαρό τραυματισμό από την προηγούμενη καριέρα του.

Είναι ένας ποιοτικός μέσος και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά του δίνουν το δικαίωμα να επωμίζεται δύο ρόλους: Να αγωνίζεται και σαν οκτάρι, αλλά και σαν εξάρι. Ρόλους στους οποίους ανταποκρίθηκε με επιτυχία αγωνιζόμενος στη Γερμανία από το 2013.

Ο Νταρίντα ξεκίνησε από τη Βικτόρια Πλζεν, στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στη Φράιμπουργκ και το 2015 πήγε στη Χέρτα Βερολίνου, όπου αγωνιζόταν μέχρι να πάρει μεταγραφή στον Αρη. Στη γερμανική ομάδα είχε 192 συμμετοχές, 16 γκολ και 29 ασίστ.

Δεν είναι όμως μόνο οι συμμετοχές του Νταρίντα στο Πρωτάθλημα της Γερμανίας που αποτελούν εγγύηση ότι ο Αρης έχει κάνει μία επιλογή με μικρό ποσοστό αποτυχίας. Ο Τσέχος με την εθνική ομάδα της χώρας του έχει καταγράψει 76 συμμετοχές, πέτυχε 8 γκολ και η τελευταία του συμμετοχή ήταν στο EURO τον Ιούνιο του ‘21.

Ο Αρης τον εντόπισε, τον αξιολόγησε και εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι το καλοκαίρι έληγε το συμβόλαιο του.

O Νταρίντα έχει χαρακτηριστικά επιθετικογενή μέσου, ο οποίος αρέσκεται να πατάει στην αντίπαλη περιοχή, όπως και να σουτάρει από μέση ή μακρινή απόσταση.

Ακόμη χαρακτηρίζεται για τα πολλά τρεξίματα, τα μαρκαρίσματα και την ταχύτητα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Αρα ο Νταρίντα είναι ο ποδοσφαιριστής που θα συμπληρώσει τον Ετέμπο στον χώρο του κέντρου, ώστε ο Αρης να αποκτήσει περισσότερη ποιότητα τόσο ανασταλτικά όσο και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από πίσω. Στοιχείο το οποίο επίσης έλειπε από τους «κίτρινους». Το σημαντικότερο; Θα είναι «παρών» από την επόμενη εβδομάδα. Τότε δηλαδή που οι «κίτρινοι» θα καίγονται για επιτυχίες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.