Κίνηση ισοδύναμη με την κατάκτηση ενός Πρωταθλήματος

Στέλιος Παρθενάκης27 Αυγούστου 2020

Οι Μπακς προχώρησαν σε μια κίνηση που έχει γίνει πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο και βρήκε πολλούς μιμητές σε μια εποχή που οι επώνυμοι αθλητές πρέπει να στείλουν πρώτοι το μήνυμα για ισότητα άνευ χρώματος, βαλαντίου και ηλικίας.

Η ομάδα του Μιλγουόκι εξέφρασε με δυναμικό τρόπο τη διαμαρτυρία της για το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ με τον πυροβολισμό ενός Αφροαμερικανού πολίτη και γι’ αυτό αποφάσισε να μην κατέβει στο πέμπτο ματς της σειράς με τους Μάτζικ!

Οι προθέσεις των «ελαφιών» φάνηκαν αρκετή ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα, καθώς δε βγήκαν καν για την καθιερωμένη προθέρμανση, παραμένοντας στα αποδυτήρια.

Από την άλλη, οι Ορλάντο Μάτζικ βγήκαν για το «ζέσταμα», αλλά λίγα λεπτά πριν το τζάμπολ επέστρεψαν και εκείνοι στα αποδυτήρια.

Ακολούθησαν και άλλες ανάλογες αντιδράσεις στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην κοινωνία των ΗΠΑ και ευρύτερα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης!

Η ένωση των παικτών του ΝΒΑ πραγματοποίησε έκτακτη τηλεδιάσκεψη, αποφασίζοντας να συνεχίσει την αποστασιοποίηση των μελών της από την αγωνιστική δράση των πλει οφ και στο έμβλημα της σφιγμένης γροθιάς, το σύνθημα της ΝΒPA, είναι η «επανάσταση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά», εννοώντας ότι αντί για το θέαμα του μπάσκετ που προσφέρουν οι «αστέρες» του ΝΒΑ, θα μεταδώσουν τηλεοπτικά την άρνηση τους να συνεχίσουν να το κάνουν, συμπαραστεκόμενοι στις συνεχείς, αστυνομικές και μη ένοπλες επιθέσεις εναντίων των έγχρωμων Αμερικάνων.

Φυσικά, η απόφαση των Μιλγουόκι Μπακς έφερε αλυσιδωτές εξελίξεις σε WNBA, MLB και MLS.

Λογικό και αναμενόμενο για ανθρώπους που παρακολουθούν τις αλληλεπιδράσεις που έχουν τέτοια γεγονότα στην πολυεπίπεδη αθλητική κοινωνία των ΗΠΑ!

Όσο για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο;Ηγέτης μέσα και έξω από τις τέσσερις γραμμές του παρκέ. Και δεν μιλάμε για μια ομάδα που ήταν χαμένη από χέρι ενόψει της συνέχειας των πλέι οφ, αλλά για την ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στην κανονική περίοδο και πρώτη διεκδικήτρια του τίτλου!

Οι Μπακς παρέσυραν και τον Λεμπρόν ο ο οποίος με τη σειρά του ένωσε τη φωνή του και χτύπησε το χέρι στο τραπέζι.

Αυτό που έγινε στο ΝΒΑ την Τετάρτη το βράδυ μπορεί να συγκριθεί μόνο με άλλες αντίστοιχες μεγάλες στιγμές του παγκόσμιου αθλητισμού, στιγμές που δεν έκριναν έναν νικητή ή ένα μετάλλιο, αλλά έδωσαν το στίγμα και τον συμβολισμό για χρόνια.

Η ενέργεια των Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο να «κλειδωθούν» στα αποδυτήρια και να μην εμφανιστούν στον 5ο αγώνα των πλέι οφ, αξίζει πολλά παραπάνω από ένα χρυσό δαχτυλίδι πρωταθλητή.

Για αυτό και πολλούς άλλους λόγους….”We love this game!”






Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.