Η περίπτωση Αυλωνίτη για τον Άρη και οι μεταγραφές

Metrosport Team18 Απριλίου 2020

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν το πλάνο του αγωνιστικού σχεδιασμού για τη νέα σεζόν, είναι στο Αρη. Παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω κορωνοϊού και κυρίως λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει σε όλα τα “μέτωπα”, οι κιτρινόμαυροι δεν δείχνουν διάθεση να σταματήσουν. Ούτως ή άλλως υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες και ανοιχτά μέτωπα. Γι’ αυτό οι όποιες συζητήσεις γίνονται αυτό το διάστημα περισσότερο είναι σε θεωρητικό επίπεδο. Αυτό που έχουν συμφωνήσει ωστόσο στον Αρη (Καρυπίδης, Χαριστέας, Ένινγκ), είναι να κάνουν την πρώτη ουσιαστική κουβέντα τους για το ρόστερ μετά το “working group” της Λίγκας, την επομένη Πέμπτη. Όταν και αναμένεται να παρθούν οι τελικές αποφάσεις για την επανέναρξη ή όχι του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Αναλόγως την απόφαση, οι κιτρινόμαυροι θα προχωρήσουν στο πλάνο τους και είναι πολύ πιθανό μάλιστα να προχωρήσουν και στις πρώτες επίσημες καταθέσεις προτάσεων.

Ενα πλάνο το οποίο περιλαμβάνει συγκεκριμένες ανανεώσεις και τουλάχιστον μία ενδεκάδα μεταγραφές, προσαρμοσμένα στα νέα οικονομικά δεδομένα της ομάδας (περικοπή του μπάτζετ, “πλαφόν” στα συμβόλαια, ελληνοποίηση κλπ). 

Προς αυτή την κατεύθυνση εξετάζεται και η περίπτωση του Τάσου Αυλωνίτη, για την οποία ο Αρης παραμένει “ζεστός” χωρίς ωστόσο να έχει κατατεθεί κάποια πρόταση. Η πλευρά του ποδοσφαιριστή γνωρίζει για το ενδιαφέρον, μάλιστα έγινε και μία διερευνητική κρούση με τους κιτρινόμαυρους να του περιγράφουν το πλαίσιο επί του οποίου μπορούν να κινηθούν, δίχως όμως να γίνει κουβέντα επί του οικονομικού. Γιατί πολύ απλά αυτή τη στιγμή δεν έχει ο Αρης τη δυνατότητα, λόγω των εκκρεμοτήτων με το ζήτημα της Fifa, αλλά και της γενικότερης αβεβαιότητας. Το σίγουρο είναι ότι στον Αρη θέλουν να ενισχύσουν το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα και προς αυτήν την κατεύθυνση συζήτησαν μαζί του. 

Το συμβόλαιο του 30χρονου αμυντικού με την Στουρμ Γκρατς λήγει στις 31 Μαΐου και ήδη έχει δεχτεί κρούση για συζήτηση ανανέωσης, Βάσει των τωρινών δεδομένων, όμως, και από τα όσα προκύπτουν από το περιβάλλον του εκτιμά ότι ο κύκλος του στην αυστριακή ομάδα έχει κλείσει και πως στην άκρη του μυαλού του πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο επαναπατρισμού, αν και η τελική του απόφαση θα εξαρτηθεί από τις προτάσεις που θα συνεχίσει να έχει από το εξωτερικό.

*Από την έντυπη έκδοση της Metrosport (17/4)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.