Μεταγραφικές κινήσεις με φόντο (και) το καλοκαίρι

Γιώργος Στράντζαλης16 Νοεμβρίου 2021

Είθισται στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου όλες οι ομάδες να κάνουν διορθωτικές κινήσεις και να κλείνουν κενά στο ρόστερ, τα οποία δεν καλύφθηκαν το καλοκαίρι. 

Στην περίπτωση του Αρη οι ανάγκες για ενίσχυση είναι συγκεκριμένες και κατά ένα μεγάλο ποσοστό έχουν φανερωθεί, αλλά οι παράμετροι, που θα καθορίσουν το εύρος αλλά και την ακρίβεια των κινήσεων που θα γίνουν, είναι αρκετές. 

Βασικότερη όλων αυτή του CAS, διότι παραμένει σε εκκρεμότητα η απόφαση από το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο της επί της έφεσης της ΠΑΕ.

 Από ‘κει και πέρα, ρόλο θα διαδραματίσουν και οι διαπραγματεύσεις των Κιτρινόμαυρων με ποδοσφαιριστές των οποίων τα συμβόλαια λήγουν το επόμενο καλοκαίρι και βρίσκονται σε προτεραιότητα για επέκταση. 

Όπως επίσης και από την προσπάθεια που πιθανότατα να γίνει ώστε η ΠΑΕ να απεμπλακεί από κάποια συμβόλαια.

Στον Αρη ήδη γίνεται κουβέντα για την ενίσχυση του ρόστερ ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου και βάσει των αναγκών που έχουν φανερωθεί αναμένεται να γίνει κίνηση για 1) μεσοεπιθετικό, 2) επιτελικό μέσο, 3) επιθετικό και 4) με προϋποθέσεις για κεντρικό μέσο. 

Πρόκειται για κινήσεις που αφενός θα ενδυναμώσουν το ρόστερ μεσούσης της σεζόν και θα το κάνουν ακόμη πιο ανταγωνιστικό, αφετέρου θα γίνουν και με φόντο την επόμενη σεζόν. Ενα πλάνο με προοπτική, το οποίο ακολουθεί ο Αρης τελευταία χρόνια, βάζοντας συγκεκριμένα λιθαράκια από τον χειμώνα για το χτίσιμο βασικού κορμού και για τη νέα αγωνιστική χρονιά. 

Σε κάποιες περιπτώσεις του βγήκε, σε κάποιες άλλες έπεσε έξω. Για παράδειγμα, από τις μεταγραφές χειμώνα που έγιναν και αποτέλεσαν σταθερές του Αρη και τα επόμενα χρόνια είναι ο Λίντσεϊ Ροζ και ο Ντάνιελ Λάρσον.

 Τον Ιανουάριο επίσης είχαν φορέσει τα Κιτρινόμαυρα παίκτες όπως οι: Κόρχουτ, Τόνσο και πέρυσι οι Μήτρογλου, Μπρούνο Φελίπε. Στον Αρη, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες και παρουσιαστούν ευκαιρίες, σκοπεύουν να ακολουθήσουν την ίδια τακτική επενδύοντας από τώρα σε ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα μπορέσουν να αποτελέσουν τη βάση της ομάδας. 

Καμία εξέλιξη με Γιαννιώτα

Η περίπτωση του Γιάννη Γιαννιώτα παραμένει σε πρώτο πλάνο για τους Κιτρινόμαυρους, αλλά τα τελευταία 24ώρα δεν παρουσιάζει κάποια εξέλιξη. Και δεν θα παρουσιάσει σύντονα αν πρώτα δεν ξεκαθαρίσουν βασικές παράμετροι, όπως είναι η εκκρεμότητα με το CAS. Με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό είναι σε ανοιχτή επικοινωνία ο Θόδωρος Καρυπίδης, καθώς αποτελεί δική του επιλογή και μαζί έκαναν τη βασική επαφή. Παραμένει μία από τις πρώτες επιλογές για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής, αλλά όχι η μοναδική που θα εξεταστεί από τους Κιτρινόμαυρους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.