«Κίνημα του Βιετνάμ»: Ποια είναι η δράση που εξαπλώνεται στις ΗΠΑ

Metrosport Team25 Απριλίου 2024

Εκτεταμένες διαστάσεις έχει πάρει το «Κίνημα του Βιετνάμ», το οποίο εξαπλώνεται στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, με τις διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων να δέχονται διαρκείς πολιτικές πιέσεις.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά Μέσα, πρόκειται για ένα φοιτητικό κίνημα κατά του Ισραήλ για τον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Γάζα, με τις συλλήψεις δεκάδων μελών της κίνησης να φέρνουν στη μνήμη των πολιτών τη καταστολή των νέων του αντιπολεμικού κινήματος της δεκαετίας του ’60 για το Βιετνάμ.

Μάλιστα, στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, η αστυνομία προχώρησε σε έφοδο και συνέλαβε τουλάχιστον 100 άτομα, με το Πανεπιστήμιο να παραμένει κλειστό και τα μαθήματα να πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως μέχρι νεωτέρας.

Αντίστοιχα επεισόδια σημειώθηκαν και στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, όπου έγιναν πάνω από 30 συλλήψεις.

«Αυτοί οι διαδηλωτές ανήκουν στη φυλακή», υποστήριξε ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, σχολιάζοντας ότι οι συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών θα συνεχιστούν μέχρι να «διαλυθεί το πλήθος». 

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Βουλής, Μάικ Τζόνσον, κάλεσε την πρόεδρο του Πανεπιστημίου να παραιτηθεί εάν δεν μπορεί να επιβάλει την τάξη στην Πανεπιστημιούπολη, με πλήθος σπουδαστών να αποδοκιμάζουν τις δηλώσεις τους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες και στο Κολούμπια υπήρξαν αντίστοιχες συλλήψεις, με τους διαδηλωτές να τονίζουν ότι δεν θα διαλυθούν έως ότου το Πανεπιστήμιο διακόψει τους δεσμούς με ισραηλινά πανεπιστήμια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.