Kings League World Cup: Πώς η ιδέα του Πικέ φέρνει λάμψη και αστέρια στο Μεξικό!

Δημήτρης Μπασμπαρέλας10 Απριλίου 2024

Σύμπραξη αστέρων… Μεγάλα ονόματα του παρελθόντος δίνουν ραντεβού στο Μεξικό για το πρώτο World Cup του Kings League.

Ο πρώην επιθετικός της Τσέλσι και της Ρεάλ Μαδρίτης, Εντέν Αζάρ, σύμφωνα με το Espn, θα φορέσει ξανά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια του για άλλη μια φορά, προκειμένου να λάβει μέρος στη νέα διοργάνωση. Κι όχι μόνο αυτός…

Ο Φραντσέσκο Τότι μπήκε κι αυτός στην... παρέα των σπουδαίων ποδοσφαιριστών, που θα λάβουν μέρος στο πρώτο Μουντιάλ του Kings League.


Ταυτόχρονα, ο Ρίο Φέρντιναντ θα συμμετάσχει επίσης στο τουρνουά των επτά ατόμων, στο οποίο συμμετέχουν ήδη οι Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Νασρί, αλλά και Νεϊμάρ.

Ποιο είναι το Kings League

Ποιο είναι αυτό το Kings League; Σύμφωνα με τον Πικέ; Είναι ποδόσφαιρο, αλλά και κατά κάποιο τρόπο είναι και βιντεοπαιχνίδι. Το Kings League (επίσημα γνωστό ως Kings League InfoJobs από τον Δεκέμβριο του 2022 για λόγους χορηγίας) είναι Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου επτά ατόμων, το οποίο έκανε εκκίνηση από τη Βαρκελώνη, σε συνεργασία με άλλες αξιόλογες προσωπικότητες του χώρου, αλλά και σε συνεργασία με streamers στο διαδίκτυο.

Το Πρωτάθλημα διαθέτει κανόνες, που διαφέρουν από τους παραδοσιακούς κανονισμούς ποδοσφαίρου, με στόχο να προσθέσουν ένα στοιχείο δυναμισμού και ψυχαγωγίας στους αγώνες, όπως η διαδικασία των πέναλτι για την ισοπαλία, οι απεριόριστες αλλαγές και η εφαρμογή μυστικών «όπλων».

Η ιδέα του Πικέ

Η δημιουργία και έμπνευση του Kings League ανήκει στον Ζεράρ Πικέ. «Ένιωσα ότι υπήρχε ανάγκη να απευθυνθώ στην επόμενη γενιά», εξηγεί ο Πικέ στην αποκλειστική του συνέντευξη προ ημερών στο Sky Sports. «Υπάρχουν πολλοί νέοι, που ελκύονται περισσότερο από την ψυχαγωγία, που είναι σύντομη και συναρπαστική.

Ήταν σημαντικό να βρουν κάτι, που δεν θα μπορούσαν να χάσουν την εστίασή τους. Αυτό που συμβαίνει με το παραδοσιακό ποδόσφαιρο είναι ότι τα 90 λεπτά είναι πάρα πολλά για τη νέα γενιά. Αυτό δεν ισχύει για τους ημιτελικούς, τον τελικό του Champions League ή τα τελευταία παιχνίδια του Πρωταθλήματος, αλλά υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια και ο κόσμος χάνεται σε όλες τις διοργανώσεις.


Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα προϊόν, που να μοιάζει με το ποδόσφαιρο, καθώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, που τους αρέσει το ποδόσφαιρο και τους αρέσει επίσης το Kings League. Είναι ένα διαφορετικό προϊόν με τρελούς κανόνες, αλλά το κλειδί είναι ότι το βλέπω ως συμπληρωματικό».

Το έπαθλο

Το «Kings World Cup» θα ενώσει ουσιαστικά τις δύο διοργανώσεις. Αυτή που έκανε αρχή από την Ισπανία με προέδρους ομάδων τους Αγουέρο και Κασίγιας, αλλά και του πρώτου Μουντιάλ.

Έτσι, θα έχουμε ένα ολοκληρωμένο τουρνουά 32 ομάδων, στο οποίο θα συμμετέχουν επίσης 12 ομάδες ως μπαλαντέρ από όλο τον κόσμο, με τους νικητές να κερδίζουν χρηματικό έπαθλο ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Θα λάβει μέρος στο Μεξικό, μεταξύ 26 Μαΐου και 8 Ιουνίου.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο

Η διείσδυση σε ένα ισπανόφωνο κοινό δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένης της παγκόσμιας εμβέλειας του Ζεράρ Πικέ. Τρία Champions League, αλλά και εννέα Πρωταθλήματα στη La Liga με την Μπαρτσελόνα, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Ισπανία, μάλλον... αξιοποιούνται καλά.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Kings League, το οποίο θα διαρκέσει από τις 28 Μαΐου έως τις 8 Ιουνίου, αναμένεται να αξιοποιήσει την ικανότητα του κόσμου, από το πρόσφατο παρελθόν και δη από το Camp Nou και το Wanda Metropolitano πέρυσι.

Οι αλλαγές και το διαδίκτυο

Πρόσφατα, 200.000 streamers ψήφισαν για αλλαγή στο χρώμα του τεχνητού γηπέδου. Το πράσινο έγινε μαύρο. «Αν υπάρχει ένας κανόνας, που δεν λειτουργεί, τον αλλάζουμε το επόμενο Σαββατοκύριακο», προσθέτει από την πλευρά του ο Πικέ.

«Το κοινό αισθάνεται ότι το Kings League ανήκει σε αυτούς, καθώς του δίνουμε την εξουσία να ψηφίσει για την αλλαγή.

«Θέλετε οφσάιντ ή δεν θέλετε; Θέλετε παιχνίδια 40 λεπτών ή 30 λεπτών; Τώρα, το χορτάρι μας είναι μαύρο. Λοιπόν, είναι πραγματικό ποδόσφαιρο, αλλά κατά κάποιο τρόπο είναι ένα βιντεοπαιχνίδι.


Υπάρχει αυτό το μείγμα και αυτή η ισορροπία που λειτουργεί πολύ καλά». Ορισμένοι κριτικοί έχουν χαρακτηρίσει την ιδέα ως «τσίρκο» για τους TikTokers και τους YouTubers και ο Πικέ θα ήταν έτοιμος να συμφωνήσει. «Κατά κάποιο τρόπο, είναι αλήθεια. Είμαστε ένας συνδυασμός αθλητισμού και ψυχαγωγίας. Θέλουμε να κάνουμε ένα σόου. Αλλά είναι πολύ καλά ισορροπημένο, γιατί τους ενδιαφέρει πραγματικά η νίκη. Βλέπω πολλούς παίκτες και προέδρους να κλαίνε, όταν δεν φτάνουν στους τελικούς.

Όμως, την ίδια στιγμή διασκεδάζεις. Το γεγονός ότι οι τελικοί γίνονται σε ένα μεγάλο γήπεδο, σου λέει ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Οι παίκτες δεν έχουν βρεθεί ποτέ μπροστά σε τόσους πολλούς οπαδούς, οπότε το να μην προκριθούν στους τελικούς είναι πολύ οδυνηρό. Μπορείτε να δείτε ότι ενδιαφέρονται πραγματικά για τη νίκη και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Λάμψη από το παρελθόν

Ο Αζάρ, 33 ετών πλέον, ανακοίνωσε την έκπληξη της πρόωρης αποχώρησής του από το ποδόσφαιρο πέρυσι, μετά από τέσσερις σερί τραυματισμούς στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία τον πήρε από την Τσέλσι για πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ το 2019.

Ο 126 φορές Βέλγος διεθνής απέρριψε προσφορές για... παράταση της καριέρας του, αλλά συμφώνησε να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ως παίκτης της Deptostra FC, μιας ομάδας που διοικείται από τη Βέλγο streamer, Céline Dept.

Ο Φέρντιναντ, στο μεταξύ, θα μπει στη δική του ομάδα, που ονομάζεται Five FC και θα προεδρεύει με τον Lynch, του οποίου το κανάλι στο YouTube έχει πάνω από 11 εκατομμύρια συνδρομητές.

Προηγουμένως είχε αποκαλυφθεί ότι ο Νεϊμάρ θα είναι επίσης κάτοχος, μιας από τις δύο ομάδες της Βραζιλίας, που συμμετέχουν, τη Furia FC, ενώ ο Γκέτσε, ο οποίος σημείωσε το νικητήριο γκολ για τη Γερμανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, θα επιβλέπει την Youniors FC, από κοινού με τον Γερμανό TikToker, Younes Zarou.

Ο Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος έπαιξε σε μερικούς από τους μεγαλύτερους συλλόγους της Ευρώπης για 24 χρόνια ως επαγγελματίας, αποκαλύφθηκε ως πρόεδρος του Παγκοσμίου Κυπέλλου Kings στις αρχές Μαρτίου.

Το πρότζεκτ, που διευθύνεται από τον Πικέ και φαίνεται να συνδυάζει τα καλύτερα του ποδοσφαίρου, με κανόνες τύπου βιντεοπαιχνιδιών σε αγώνες 40 λεπτών. Υπάρχουν περίοδοι, που τα γκολ μετρούν διπλά και μικρά τμήματα του παιχνιδιού, στα οποία ρίχνονται ακόμη και… ζάρια για να καθοριστεί πόσοι παίκτες πρέπει να αφαιρεθούν από κάθε πλευρά.

Οι ομάδες αποτελούνται γενικά από ερασιτέχνες ή ημιεπαγγελματίες παίκτες, αλλά οι πρόεδροι των ομάδων έχουν επίσης την ευκαιρία να φέρουν τους επονομαζόμενους «Ringers». Για παράδειγμα, οι Ροναλντίνιο, Πίρλο και Σεφτσένκο έχουν επίσης κάνει την εμφάνισή τους, ενώ ο Αγουέρο, που αναγκάστηκε να αποσυρθεί πρόωρα λόγω καρδιακού προβλήματος, παίζει συχνά στην ομάδα του, την Kunisports.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.