Κινέζος πήρε 101 κιλά στη διάρκεια της καραντίνας στη Γουχάν

Metrosport Team15 Ιουνίου 2020

Τον δικό του Γολγοθά ανεβαίνει ένας 26χρονος άντρας στη Γουχάν, την πόλη της Κίνας από την οποία φέρεται να ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού.

Ο κ. Ζου, εργαζόμενος σε ίντερνετ καφέ, έμεινε στο σπίτι του καθ’ όλη τη διάρκεια της πεντάμηνης καραντίνας που έληξε στην πόλη της Κίνας στις 8 Απριλίου. Σε όλο αυτό το διάστημα το σωματικό του βάρος αυξήθηκε κατά 101,6 κιλά (224 λίβρες).

Προ της καραντίνας, ο Ζου ζύγιζε 177, 8 κιλά (392 λίβρες) και έχει φτάσει στα 279,4 κιλά (616 λίβρες). Πλέον θεωρείται ο βαρύτερος άνδρας στην Γουχάν.

Λόγω της ξαφνικής αύξησης του βάρους του, ο 26χρονος αρρώστησε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο Λι Ζεν, γιατρός από το Νοσοκομείο Ζονγκνάν του Πανεπιστημίου Γουχάν, έλαβε ένα τηλεφώνημα στις 31 Μαΐου από τον κ. Ζου που ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια.

Ο Δρ Λι είπε ότι ο Ζου ήταν σε τόσο αδύναμη κατάσταση που δεν μπορούσε να μιλήσει μόλις έφτασαν οι γιατροί στο σπίτι του την επόμενη μέρα.

Μεταφέρθηκε αμέσως στις μονάδες εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου. Για τη μετακίνησή του στο κρεβάτι του νοσοκομείου «επιστρατεύτηκαν» έξι σεκιουριτάδες και άλλοι τέσσερις εργαζόμενοι.

Ο Ζου αγωνίζεται για τη ζωή του αφού διαγνώστηκε με καρδιακή ανεπάρκεια και αναπνευστική δυσλειτουργία.

Αφού έλαβε 24ωρη φροντίδα για εννέα ημέρες, η κατάσταση του σταθεροποιήθηκε και μεταφέρθηκε σε κανονικό θάλαμο.

Ο άνδρας πρόκειται να υποβληθεί σε επέμβαση απώλειας βάρους αφαιρώντας μέρος του στομάχου του. Αλλά πρέπει να χάσει 55 κιλά τους επόμενους τρεις μήνες για να μειώσει τον κίνδυνο της χειρουργικής επέμβασης.

Η ιστορία του αποκαλύφθηκε από το νοσοκομείο σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα. Ωστόσο, το νοσοκομείο δεν εξήγησε την ακριβή αιτία της ξαφνικής αύξησης βάρους του κ. Ζου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.