Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει να μείνει εκτός στόχων από τον... Οκτώβριο

Metrosport Team25 Οκτωβρίου 2022

Ρεπορτάζ: Γιώργος Καστάνης – Γιώργος Ζαϊρης

Η πίεση που ασκείται προς όλους είναι ασφυκτική. Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει σοβαρά να μείνεις εκτός στόχων στο Πρωτάθλημα πριν ακόμη ολοκληρωθεί ο Οκτώβριος. Η απόσταση που τον χωρίζει από την πρώτη θέση είναι 11 βαθμοί (εκεί βρίσκεται ο Παναθηναϊκός) και από την δεύτερη, πέντε. Και σημειωτέον ακολουθεί το ντέρμπι με την ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή στην Opap Arena Αγια Σοφια.

Προχθές στην Τούμπα, ο Δικέφαλος κατάφερε να ισοφαρίσει στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ολιβέϊρα μετά την κεφαλιά – πάσα του Κούρτιτς από εκτέλεση κόρνερ του Νάρεϊ. Και πήρε ένα πολύτιμο πόντο, γλυτώνοντας την ήττα από τον αποδεκατισμένο Αστέρα. Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ άξιζε να πάρει περισσότερα. Βάσει και των ευκαιριών που δημιούργησε. Όμως ότι έγινε, δεν αλλάζει πλέον. Η ουσία είναι πως μετά από εννέα αγώνες στο Πρωτάθλημα, ο Δικέφαλος έχει συγκεντρώσει 16 βαθμούς. Φτωχή η συγκομιδή, παρά το γεγονός ότι “χτίζεται” μία ομάδα με αρκετούς νέους παίκτες στο ρόστερ της.

Το ζητούμενο όμως είναι να μην χαθεί κι άλλο έδαφος. Οι 11 βαθμοί που χωρίζουν τον Δικέφαλο από την πρώτη θέση, πριν την ολοκλήρωση του Οκτωβρίου, πρακτικά είναι σχεδόν αδύνατον να καλυφθούν. Οι πέντε βαθμοί που χωρίζουν τον ΠΑΟΚ από την δεύτερη θέση και την ΑΕΚ (έφθασε στους 21 μετά την χθεσινή της επικράτηση στην Λιβαδειά) δείχνουν πως στο ντέρμπι που ακολουθεί την Κυριακή, ο Δικέφαλος πρέπει να πάρει βαθμό ή βαθμούς. Σε διαφορετική περίπτωση, δηλαδή εάν κερδίσει η ΑΕΚ, η διαφορά θα φθάσει στους οκτώ πόντους και η απόσταση από την δεύτερη θέση που επίσης δίνει εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, θα αυξηθεί περισσότερο.

Δυστυχώς προχθές ο ΠΑΟΚ ήταν και εξαιρετικά άτυχος. Διεκδικεί το όσκαρ της γκαντεμιάς. Έχασε τους καλύτερους ακραίους του, Λύρατζη και Τσαούση για τους επόμενους αγώνες. Θα φανεί εντός της εβδομάδας τι θα γίνει με τον Αντρίγια, άγνωστο είναι εάν αυτό το σφίξιμο που ένιωσε ο Καντουρί μπορεί να τον οδηγήσει εκτός δράσης για το συγκεκριμένο κομβικό παιχνίδι που ακολουθεί. Με λίγα λόγια, ο ΠΑΟΚ πηγαίνει και αποδεκατισμένος στην Αθήνα. Ο Λουτσέσκου θα κληθεί να αποφασίσει, ειδικά για τις θέσεις των δύο ακραίων στην άμυνα, ποιους θα εμπιστευτεί. Ο Σάστρε είναι ο βασικός διαθέσιμος ακραίος μπακ αυτή την στιγμή που παίζει και στις δύο θέσεις. Εξ’ ανάγκης μπορεί να αγωνιστεί ο Νάρεϊ δεξιά, όμως εάν δεν παίξει ο Αντρίγια, ο ΠΑΟΚ χάνει επιθετικά ένα ατού του. Ενδεχόμενο ενεργοποίησης του Ράφα Σοάρες είναι πιθανό, αλλά από την στιγμή που δεν έχει λεπτά συμμετοχής στο Πρωτάθλημα και αυτή την στιγμή δεν έχει ρυθμό στα πόδια του, η ερώτηση είναι απλή: Εάν και εφόσον αγωνιστεί, θα μπορέσει να ανταποκριθεί με επιτυχία στα καθήκοντά του;

Πολύ απλά, ο ΠΑΟΚ για να αποφύγει τον κίνδυνο για εκτροχιασμό, θα πρέπει να κερδίσει την ΑΕΚ. Όπως κέρδισε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, να επικρατήσει και επί της Ένωσης. Δεν είναι καθόλου εύκολο. Όμως η προσπάθεια πρέπει να γίνει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.