Κικίλιας: «Νωρίτερα οι 40-44, δεν υπάρχουν πολίτες Β’ κατηγορίας»

Metrosport Team28 Απριλίου 2021

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, υπογράμμισε πως καθημερινά η χώρα «σπάει» ρεκόρ στους εμβολιασμούς, τονίζοντας πως πλέον ο αριθμός αυτός ξεπερνά τα 3.000.000 πολιτών. Μάλιστα τόνισε πως η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ανοίξει νωρίτερα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Ξεπεράσαμε χθες τους 2,9 εκατομμύρια εμβολιασμούς και αυτή την ώρα ξεπερνάμε τα 3 εκατομμύρια ενώ κάθε μέρα σπάμε και το ημερήσιο ρεκόρ εμβολιασμών. Από τη Δευτέρα του Πάσχα θα λειτουργούν στην Ελλάδα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να αγγίξει τις επόμενες ημέρες τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα».

Ο Βασίλης Κικίλιας ενημέρωσε πως η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών θα ανοίξει νωρίτερα, όπως έγινε με τους ηλικίας 30-39 ετών. Συγκεκριμένα είχε ανακοινωθεί πως θα ανοίξει αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, ωστόσο ανακοίνωσε πως τα πρώτα ενημερωτικά SMS για όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται τις επόμενες ώρες.

«Δεν υπάρχουν πολίτες Β’ κατηγορίας να ξεστοκάρουμε εμβόλια»

Απαντώντας στην αντιπολίτευση ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε:

«Η ανάγκη για αντιπολίτευση πρέπει να έχει κάποια όρια. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιδείξει επίπεδο, επαγγελματισμό και σοβαρότητα. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και τους ευχαριστώ δημοσίως. Κυρίες και κύριοι δεν διόρισα εγώ αυτή την επιτροπή, αλλά η κυβέρνηση Τσίπρα το 2017. Είναι εξαιρετική ομάδα και γι΄ αυτό ανανέωσα τη θητεία τους. Τους ευχαριστώ πολύ και δεν πρέπει να τους απαξιώνουμε ελαφρά τη καρδία. Είναι σοβαροί επιστήμονες και δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας για τους οποίους ξεστοκάρουμε τα εμβόλια».

Παπαευαγγέλου: «Χωρίς μάσκα οι εμβολιασμένοι»

Η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφέρθηκε στην καθημερινότητα μετά τον εμβολιασμό, φέρνοντας μεταξύ άλλων το παράδειγμα πως αν βρεθούν στον ίδιο χώρο δύο ζευγάρια εμβολιασμένων μπορούν να μην φορούν μάσκες, αρκεί τις προηγούμενες μέρες να μην έχουν βρεθεί σε δυνητικά επικίνδυνο -επιδημιολογικά- περιβάλλον. Σημείωσε επίσης ότι διαπιστώνεται σταθερή αποκλιμάκωση στους δείκτες της πανδημίας, ότι είναι σημαντικό να τηρηθούν αποστάσεις και να χρησιμοποιείται διπλή μάσκα κατά τον εκκλησιασμό, εντός κι εκτός ναών, ενώ όσοι μπορούν να πραγματοποιούν τα self tests.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.