Κικίλιας: «Ετοιμάζουμε το σχέδιο εμβολιασμών για τον κορωνοϊό»

Metrosport Team01 Νοεμβρίου 2020

Tο επιχειρησιακό πλάνο των εμβολιασμών για τον κορωνοϊό καταρτίζει το υπουργείο Υγείας μαζί με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία υλοποιεί και το πλαίσιο προτεραιοποίησης του πληθυσμού, όπως αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Real News ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Υπάρχουν αρκετά εμβόλια σε τελικές φάσεις κλινικών δοκιμών, με βάση τα κριτήρια των παγκόσμιων οργανισμών, που είναι η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη υπογράψει προσυμφωνίες αγοράς με 3 εταιρείες (AstraZeneca, Sanofi-GSK, Johnson & Johnson) και βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με αρκετές», δήλωσε ο υπουργός και μίλησε με ενθουσιασμό για το τείχος ανοσίας που χτίζεται για να δοθεί η διπλή μάχη, με τον μαζικό εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων για την γρίπη.

«Μας γεμίζει αισιοδοξία το γεγονός ότι οι πρώτοι που εμβολιάζονται είναι τα άτομα 60 ετών και άνω και αυτοί που έχουν υποκείμενα νοσήματα. Μέχρι σήμερα έχουν συνταγογραφηθεί 2.718.714 εμβόλια, έχουν εκτελεστεί 2.129.719, ενώ βρίσκονται στην αγορά 3.100.000».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.