Κικίλιας: «Δεν παίζουμε με τη φωτιά... απειλεί ανθρώπινες ζωές»

Metrosport Team07 Απριλίου 2024

Τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους τους πολίτες έκρουσε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, μια μέρα μετά από το μπαράζ πύρινων μετώπων που ξέσπασαν χθες (6/4).

Σε ανάρτησή του στο Twitter, o Βασίλης Κικίλιας τόνισε επέστησε την προσοχή των πολιτών για την πρόκληση φωτιάς, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι οι περισσότερες πυρκαγιές του τελευταίους 24ώρου οφείλονταν σε απροσεξία ή πρόθεση.

«Είτε από πρόθεση είτε εξ αμελείας, που δυστυχώς είναι και οι περισσότερες των περιπτώσεων όπως αυτή στην Ιεράπετρα, οι πυρκαγιές μπορεί να προκαλέσουν ανυπολόγιστες καταστροφές και να απειλήσουν ανθρώπινες ζωές.


Ζητώ από όλους να συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι δεν παίζουμε με τη φωτιά. Υπάρχει τεράστια ευθύνη και η απροσεξία δεν είναι απλώς αδικαιολόγητη αλλά εγκληματική», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Υπενθυμίζεται δε ότι σήμερα συνελήφθη ένας 35χρονος στον Μαύρο Κόλυμπο, καθώς είχε βάλει κλαδέματα στο χωράφι του για να κάνει καύσεις, με αποτέλεσμα η φωτιά να επεκταθεί και να ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.