Κιάσσος: «Απόλυτος κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ - Εκπληκτικές οι μεταγραφές του Άρη»

Metrosport Team21 Αυγούστου 2021

Ο Κώστας Κιάσσος μίλησε στο Metropolis 95.5 για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Ριέκα και τις ιδιαιτερότητες της ρεβάνς, αλλά και τις μεταγραφές του Άρη. «Επιβεβαιώνεται ο κανόνας ότι δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Θα το ξαναπώ ότι οι διαφορές έχουν μικρύνει και έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο. Έχει γίνει πιο αθλητικό. Όλες οι ομάδες διαθέτουν παίκτες με ποιότητα» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Ήταν ενα ματς που πολλοί θα νόμιζαν ότι θα είναι ίσως εύκολο για τον ΠΑΟΚ, αλλά τελικά δεν ήταν. Αυτά κρίνονται στις λεπτομέρειες. Σε αυτό το επίπεδο τις αποφάσεις τις παίρνουν οι ποδοσφαιριστές. Ο ΠΑΟΚ έκανε αρκετές φάσεις και πολλές καθαρές για να σκοράρει. Αλλά μία μικρή αδράνεια μπορεί να σου κοστίσει. Πρέπει να μπορείς να διαβάσεις το παιχνίδι καλά γιατί αντιμετωπίζεις προβλήματα που δεν τα έχεις υπολογίσει».

Για την εικόνα του ματς: «Μετά από ένα παιχνίδι όταν μιλάμε για τακτικά θέματα μπορεί να δούμε πολλά πράγματα από έξω. Δεν μπορούμε να πούμε με ακρίβεια γιατί ο κ. Λουτσέσκου τα βλέπει από μέσα. Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος με πολλές ευκαιρίες γιατί ο αντίπαλος άρχισε να κουράζεται. Στα τελευταία 10-15 λεπτά έβαλε ρίσκο ο ΠΑΟΚ με δύο επιθετικούς και δύο στα πλάγια, αλλά ήθελε το αποτέλεσμα και είναι λογικό. Αν δεις ότι ο αντίπαλος δεν κάνει μετάβαση ρισκάρεις ακόμη περισσότερο.

Αλλά καμιά φορά δεν μπαίνει η μπάλα και έγινε αυτό που έγινε. Στο δεύτερο ματς η μία ομάδα θα ξέρει καλύτερα την άλλη. Δεν θα είναι ίδιο παιχνίδι. Δεν ξέρω αν θα δώσει η Ριέκα μέτρα στο γήπεδο. Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται είναι αυτοσυγκέντρωση γιατί τα λάθη κοστίζουν. Θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Θα χρειαστεί στρατηγική και να ακολουθηθεί το πλάνο κατά γράμμα».

Για το αν πρέπει να προσεχτεί παραπάνω κάποιος παίκτης της Ριέκα: «Δεν θα έδινα βάση σε κάποιον παίκτη. Έχει παίκτες στον άξονα που είναι κλειδιά, που απελευθερώνουν το παιχνίδι, αλλά δουλεύει με το σύνολο. Δίνει βάση στη συνοχή, είναι συμπαγής ομάδα, αν και ο ΠΑΟΚ βρήκε τρόπους να φτιάξει φάσεις. Είναι ομάδα συνόλου. Θα βγάλει περισσότερο ενθουσιασμό στην έδρα της». 

Για τον μεγάλο μέσο όρο ηλικίας του ΠΑΟΚ: «Μπορεί μία ομάδα πιο νέα να βγάλει πολλά τρεξίματα. Και ο ΠΑΟΚ είχε τρεξίματα. Όμως είναι λογικό ο προπονητής του ΠΑΟΚ να θέλει τα σίγουρα χαρτιά του, το μυαλό, την εμπειρία και την ποιότητα. Παίζει με μία ομάδα αξιόλογη, πιστεύω και εύχομαι ότι θα περάσει στην επόμενη φάση».

Για την εικόνα του Άρη και τις μεταγραφές: «Πραγματικά έχει κάνει εκπληκτικές μεταγραφές. Έχει πολύ καλά εργαλεία ο κ. Μάντζιος στα χέρια του. Είναι σημαντικό, όμως, το πως θα λειτουργήσει η ομάδα. Εμένα μου αρέσει να έρχονται μεγάλα ονόματα από το εξωτερικό, αλλά μου αρέσει να υπάρχει πάντρεμα με ποιοτικούς Έλληνες. Θεωρώ ότι ο Άρης είχε επιτυχημένες χρονιές και θα είναι και πάλι δυνατός. Ήρθαν ποδοσφαιριστές που θα δώσουν βάθος και αξία, αρκεί να φανεί στο γήπεδο».

Για την μάχη του πρωταθλήματος: «Μου αρέσει ένα μεγάλο ανταγωνιστικό γκρουπ ομάδων. Θεωρώ ότι φέτος θα έχουμε καλύτερο πρωτάθλημα. Και ο Παναθηναϊκός έχει καλύτερο προπονητή».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.