Κιάερ για τον Έρικσεν: «Δεν είμαι ήρωας, το έκανα χωρίς να τι σκεφτώ»

Metrosport Team19 Αυγούστου 2021

Ο χρόνος πάγωσε τη στιγμή που Κρίστιαν Έρικσεν κατέρρευσε στο γήπεδο στο παιχνίδι με τη Φιλανδία στο Euro 2020. Ο αρχηγός της Δανίας, Κρίστιαν Κιάερ, ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν πάνω από τον παίκτης της Ίντερ.

Ο Δανός αμυντικός μίλησε στην ιταλική εφημερίδα "Corriere della Sera" και ανέφερε ως δεν θέλει να τον αποκαλούν ήρωα.

«Δεν θέλω να με λένε ήρωα. Έκανα απλώς αυτό που έπρεπε να κάνω, χωρίς να το σκέφτομαι, όπως θα το έκανε κάποιος άλλος. Ήταν μια ιστορική μέρα για όλους εμάς τους Δανούς. Ο πρώτος αγώνας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στο σπίτι μας. Τότε συνέβη αυτό που έγινε. Είχα την ετοιμότητα να παραμείνω διαυγής, όπως όλοι οι συμπαίκτες μου.

Ο Κιάερ στάθηκε στην κινητοποίηση όλης της ομάδας στο να βοηθήσουν τον συμπαίκτη τους ενώ παραδέχθηκε πως ακολούθησε το ένστικτό τους και πως ήταν η πρώτη φορά που του συνέβη κάτι τέτοιο.

Ήταν μια ομαδική προσπάθεια, προφανώς θα κάναμε το ίδιο αν ήταν αντίπαλος. Αυτό είναι όλο. Το μόνο που έχει σημασία είναι ότι ο Κρίστιαν είναι καλά τώρα. Μόνο αυτό είναι σημαντικό. Το έκανα χωρίς να το σκεφτώ. Το ένστικτο με καθοδήγησε και έκανα αυτό που έπρεπε, αυτόματα. Ηταν η πρώτη φορά που μου συνέβη αυτό, ελπίζω να είναι και η τελευταία».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.