Khaby Lame: Ο Ιταλός tik toker που μιμήθηκε Εμπαπέ και αγκάλιασε Ντελ Πιέρο

Παναγιώτα Χαλκιά26 Αυγούστου 2021

Κάνοντας μια βόλτα στο tik tok, σίγουρα θα ξεχωρίσεις το λογαριασμό του Khaby Lame. Όχι δεν είναι αθλητής, τραγουδιστής ή κάποιος διάσημος, είναι απλά ένα τύπος που έχασε τη δουλειά του και βρήκε λύση από την καρέκλα του σπιτιού του.

Η άνοδος του λογαριασμού του είναι ταχύτατη και προκαλεί το γέλιο και την απορία όσων τον παρακολουθούν. Δεν κάνει κάτι δύσκολο, κάτι εξεζητημένο, δεν υπάρχει καθόλου ήχος στα βιντεάκια του αλλά έχει 106.000.000 ακολούθους.

Ο Ιταλός αφιερώνει σχεδόν όλη την ημέρα του για να δημιουργήσει βιντεάκια και να κάνει τους άλλους να γελούν ή να απομυθοποιήσουν τα περίεργα gadget που βλέπουν σε αυτό το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η επιτυχία του ήταν απροσδόκητη, όπως και οι προτάσεις που φτάνουν στα χέρια του. Η φωτογραφία δίπλα στον Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο και η επικείμενη συνεργασία τους καθώς και το βίντεο αλά Κιλιάν Εμπαπέ σίγουρα θα τα ζήλευαν αρκετοί.

@khaby.lame

Very good students my brothers 😍🤲🏾 ahahah thanks for the Khaby Move##learnfromkhaby ##imparacontiktok ##stitch @psg

♬ suono originale - Khabane lame

Μιλά με κινήσεις

Όταν ο κορωνοϊός εισέβαλλε στις ζωές μας, τον Μάρτιο του 2020, ο Khaby εργαζόταν σε ένα εργοστάσιο στην πόλη Τσιβάσο της βόρειας Ιταλίας αλλά απολύθηκε. Ο πατέρας του, τον πίεσε να αναζητήσει νέα δουλειά αλλά οι συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές.

Έτσι, πήρε το κινητό στο χέρι και για να γεμίσει το χρόνο του έκανε μια περιήγηση στα social media. Εντυπωσιάστηκε με όσα έβλεπε στο tik tok και αποφάσισε να κάνει το δικό του λογαριασμό.

Οι πρώτες του αναρτήσεις ήταν με υπότιτλους ιταλικούς. Το περίεργο ήταν ότι δεν είχαν ήχο. Θεωρεί ότι είναι περιττός, όταν μπορείς να αποδώσεις αυτό που θέλεις με μια εικόνα και μερικές κινήσεις. Οι σιωπηλές αντιδράσεις είναι «παγκόσμια γλώσσα» και μπορούν να τις καταλάβουν όλοι.

Η εξέλιξη του ήταν εντελώς τυχαία. Το περιεχόμενο των βίντεο του καταρρίπτει ή κοροϊδεύει τις υπερπαραγωγικές τάσεις που λαμβάνουν χώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε αφορούν απλά καθημερινά πράγματα είτε για πιο περίπλοκα. Εκπροσωπεί την αυθεντικότητα έναντι της παραγωγής. Ίσως και αυτό να είναι το πιο ελκυστικό.

Τα περισσότερα είναι γυρισμένα με ερασιτεχνικό τρόπο μέσα στο σπίτι του και δείχνει απλά πώς μπορείς να ξεφλουδίσεις μια μπανάνα με τα χέρια αντί να χρησιμοποιήσεις ένα μαχαίρι ή να πλύνεις τα δόντια σου απλά κρατώντας μια οδοντόβουρτσα.

@khaby.lame

Ig:@khaby00

♬ suono originale - Khabane lame

Ξεπέρασε τα όρια της Ιταλίας

Οι χρήστες τον στήριξαν από τα πρώτα του βήματα και σε σύντομο χρονικό διάστημα έφτασαν το εκατομμύριο. Πλέον με 106.000.000 ακολούθους δεν μιλάμε για ένα χόμπι απλά, αλλά για μια δουλειά πλήρους απασχόλησης.

Μάλιστα, οι θαυμαστές του έχουν δημιουργήσει σελίδες σχεδόν σε κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αλλά και σε άλλες γλώσσες. Έτσι, είναι εύκολο να τον βρεις στα αγγλικά, γερμανικά, αραβικά, πορτογαλικά και ισπανικά.

Ακόμη, γνωστοί youtuber, ανάμεσα τους και ο King Bach, ήρθαν σε επαφή μαζί του και του πρότειναν συνεργασίες, όπως και κάποιες εταιρίες με χρήματα που δεν φανταζόταν. Τα ποσά που λαμβάνει, σύμφωνα με το Influencer Marketing Hub, είναι από 50.461 έως και 84.102 ανά ανάρτηση. Το τελικό ποσό εξαρτάται από τις αντιδράσεις.

Η ταχύτατη άνοδος του εξέπληξε και τον Μαρκ Ζούκεμπεργκ, ο οποίος σχολίασε μια από τις αναρτήσεις του με ένα emoji, ενώ έχει κάνει πολλούς διάσημους να τον καλέσουν για συνεργασία. Ένας από αυτούς είναι και ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.

@khaby.lame

From Idol to Uncle it’s just a moment, This apple is for you🤣@alessandrodelpiero Da Idolo a Zio è un attimo, questa mela è per te. ##LearnFromKhabi

♬ suono originale - Khabane lame

Ιταλός χωρίς ιθαγένεια

Μπορεί ο Khaby να έχει γίνει γνωστός ως Ιταλός tiktoker αλλά δεν έχει αποκτήσει την ιταλική ιθαγένεια. Βρίσκεται στη γειτονική χώρα από το πρώτος έτος της ζωής του, πήγε σε ιταλικό σχολείο και δηλώνει φανατικός οπαδός της Γιουβέντους αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί Ιταλός.

Ο λόγος; Η ιταλική ιθαγένεια βασίζεται στο αίμα και μπορούν να την κερδίσουν μόνο τα παιδιά των μεταναστών που έχουν γεννηθεί και συμπληρώσει 18 χρόνια ζωής στη χώρα. Για όσους δεν έχουν γεννηθεί εκεί, χρειάζονται περισσότερα χρόνια.

Κάτι που φαίνεται να μην τον επηρεάζει καθώς, όπως έχει τονίσει «Δεν είμαι δήμαρχος, δεν είμαι κανένας. Δεν μπορώ να αλλάξω τους νόμους. Ειλικρινά, δεν χρειάζομαι ένα κομμάτι χαρτί για να χαρακτηρίσω τον εαυτό του Ιταλό».

Μακριά από το ρατσισμό

Εύκολα θα μπορούσε να πέσει θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς. Εξάλλου, ούτε ο Μάριο Μπαλοτέλι δεν έχει βγει αλώβητος αλλά οι φίλοι του έχουν σηκώσει ασπίδα προστασίας και φροντίζουν να τον κρατούν μακριά από κάθε είδους κακόβουλο σχόλιο. «Οι φίλοι μου πάντα με προστατεύουν», είπε. «Ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. Κανείς δεν τόλμησε ποτέ να με προσβάλει επειδή ήμασταν μια ενωμένη ομάδα και είχαμε πολύ σεβασμό».

Tips

Α) Είναι οπαδός της Γιουβέντους

Β) Θαυμάζει τον Έντι Μέρφι και τον Ουίλ Σμιθ

Γ) Όνειρο του είναι να πάρει ένα μεγάλο και όμορφο σπίτι για τη μητέρα του

Δ) Άρχισε να ασχολείται βλέποντας τους Will Smith, Eddie Murphy και τον Pugliese Checco Zalone , γνωστό για τις ιταλικές κωμωδίες του

Ε) Μετά από 17 μήνες έχει συγκεντρώσει 106.000.000 ακολούθους 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.