Κερμανίδης: «Όνειρο η εξέλιξη Τσιγγάρα-Παυλίδη, αυτά χρειάζεται ο ΠΑΟΚ»

Metrosport Team07 Ιουλίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Παναγιώτης Κερμανίδης.

Ο βετεράνος άσος του ΠΑΟΚ μίλησε για την εξέλιξη που είχαν ο Χάρης Τσιγγάρας και ο Βαγγέλης Παυλίδης που ξεκίνησαν από την ακαδημία του και βρέθηκαν αντιμέτωποι στο χθεσινό φιλικό του Δικεφάλου με την Άλκμααρ.

Επίσης μίλησε για τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη και τη μέχρι τώρα εικόνα του ΠΑΟΚ στην προετοιμασία του στην Ολλανδία.

Μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Κερμανίδης δήλωσε:

Για τους Τσιγγάρα, Παυλίδη: «Είναι εντυπωσιακό. Είναι κάτι που ολοκληρώνει μια επιθυμία κι ένα όνειρο όταν ίδρυσα την ακαδημία. Να δω παιδιά να παίζουν σε μεγάλους συλλόγους και τώρα τους βλέπω να είναι αντιμέτωποι και να αγκαλιάζονται».

Για το ότι οι Ολλανδοί ήξεραν για Παυλίδη και την ακαδημία του: «Δεν είναι τυχαίοι οι Ολλανδοί, όταν παίρνουν έναν ποδοσφαιριστή κοιτάνε από ποια σχολή ξεκίνησε την πορεία του. Μια ιστορία για τα δύο παιδιά. Το 2010 η ακαδημία πήγε στο Valencia Cup στο αθλητικό κέντρο της Βαλένθια. Είχαμε κατεβεί με διάφορες ομάδες. Μέσα ήταν ο Παυλίδης στην ομάδα του 1998 και στου 2000 ήταν ο Τσιγγάρας. Και οι δυο ομάδες έπαιξαν στους τελικούς. Η ομάδα του Παυλίδη κέρδισε και ο Παυλίδης βγήκε πολυτιμότερος παίκτης. Η ομάδα του Τσιγγάρα έχασε στον τελικό και αυτός έριξε πολύ κλάμα, είχε βγει και αυτός MVP. Ενδέχεται αν έπαιξαν και στην ίδια ομάδα αλλά εμείς τους βάζουμε ηλικιακά. Όμως μπορεί να βάλουμε μικρότερο σε μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα. Ο Τσιγγάρας το έκανε αυτό. Διακρίθηκαν τα παιδιά. Δούλεψαν με πολλούς προπονητές, έκαναν έξτρα προπονήσεις και έφτασαν εδώ που έφτασαν. Θα ακούσετε και άλλα παιδιά από τις ακαδημίες μας που παίζουν σε ομάδες και έχουν προοπτική να προχωρήσουν».

Για τον Κουλιεράκη: «Το παιδί δεν έχει αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα. Όμως δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ κάνει καλή δουλειά στις ακαδημίες. Είναι δείγματα της δουλειάς και των χρημάτων που ξοδεύονται. Είναι όμως κρίμα να μην τον δώσουμε και να μην παίζει. Χαίρομαι να βλέπω τέτοια παιδιά στην πρώτη ομάδα, Πρέπει να πιστέψουμε σε αυτά τα παιδιά, έχουν μεγάλες δυνατότητες και γνωρίζουν τον σύλλογο που λέγεται ΠΑΟΚ, ξέρουν που είναι ο πήχης και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ωστόσο πρέπει να έχουμε και καλούς ξένους δίπλα τους. Να μην φέρεις 20 ξένους αλλά 6-7 ποιοτικούς ξένους. Έτσι ο ΠΑΟΚ θα κάνει σούπερ ομάδα».

Αν είδε τα φιλικά: «Δείχνει η ομάδα ότι δεν είναι έτοιμη, ο προπονητές κάνει πειράματα και δοκιμές. Υπάρχουν πολλά νέα παιδιά και θέλουν χρόνο προσαρμογής, δεν είναι εύκολο. Όμως ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να περιμένει, έρχονται υποχρεώσεις. Πέρσι ο ΠΑΟΚ έπαιζε παντού, διεκδικούσε τα πάντα. Δε γνωρίζω αν η καινούργια ομάδα μπορέσει να διαχειριστεί αυτές τις καταστάσεις. Ο ΠΑΟΚ θέλει έμπειρους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές να ξεχωρίζουν και να τραβάνε την ομάδα ψηλά. Δεν μπορεί να δοκιμάζει παίκτες αμφιβόλου αξίας».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.