Κερμανίδης-Μπουγιουκλής μαζί στον αέρα του Metropolis 95.5

Metrosport Team19 Φεβρουαρίου 2022

Παναγιώτης Κερμανίδης και Τάσος Μπουγιουκλής μίλησαν μαζί στο Metropolis 95.5 για το ντέρμπι μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ.

Αρχικά ο Παναγιώτης Κερμανίδης αναφέρθηκε στην τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ έπαιξε μήνα Μάρτιο στην Ευρώπη πριν από περίπου 50 χρόνια: «Τους δύο αγώνες με την Μίλαν τους θυμάμαι πολύ καλά γιατί ακόμη ήμουν νέος στον ΠΑΟΚ. Τότε στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ ήταν καταπληκτικός, είχαμε πάει μέχρι τους 8 του κυπελλούχων. Αποκλειστήκαμε από την Μίλαν με «σφαγή». Είχε βάλει γκολάρα ο Σαράφης. Έκανε κεφαλιές και νόμιζες ότι ήταν σουτ.

Το θέμα τώρα είναι αν μπορεί να πάει και παραπέρα. Αδικεί τον εαυτό του ο ΠΑΟΚ, αυτή είναι η εντύπωσή μου. Απέναντι του χθες (17/2) ήταν μία ανέτοιμη ομάδα. Αυτοί το γνωρίζαν και το διαχειρίστηκαν ανάλογα. Ήξερε ο προπονητής ότι ο ΠΑΟΚ ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνει την ζημιά. Εμείς θα μπορούσαμε να απαιτήσουμε περισσότερα πράγματα. Σίγουρα σε μία εβδομάδα δεν θα βρουν τον εαυτό τους, αλλά είναι μία καλοδουλεμένη ομάδα. Νομίζω ότι πρέπει να ισχύσει ο νόμος της Τούμπας. Είναι στις δυνατότητες μας να προκριθούμε.»

Παράλληλα στον αέρα πήρε τον λόγο ο Τάσος Μπουγιουκλής και αναφέρθηκε στο ντέρμπι Άρη - ΠΑΟΚ: «Ο κόσμος παίζει μεγάλο ρόλο σε τέτοια παιχνίδια. Έστω και αυτό το 50% θα κάνει ατμόσφαιρα. Ας ελπίσουμε να βρει ο Άρης τον καλό του εαυτό. Και για τον ΠΑΟΚ είναι κρίσιμο παιχνίδι. Είναι εννιά βαθμούς πίσω, αλλά με ένα στραβοπάτημα του Ολυμπιακού μπορεί να ελπίζει. Αν χάσει, όμως, τότε δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα.»

Ο Παναγιώτης Κερμανίδης τόνισε: «Ο Άρης έχει την μεγάλη πίεση. Έχει μείνει πολύ πίσω, έχασε παιχνίδια που τα θεωρούσε σίγουρα. Απέναντι του έχει τον ΠΑΟΚ που έχει ρυθμό και παίρνει αποτελέσματα στο πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει να χάσει τίποτα. Για μένα το κλίμα με κόσμο είναι ποδοσφαιρικό.»

Για τους παίκτες κλειδιά ο παλαίμαχος του ΠΑΟΚ επεσήμανε: «Σε τέτοια ντέρμπι το παραμικρό λάθος στοιχίζει. Πρέπει να παίξει το σύνολο. Ο παίκτης κλειδί θα είναι αυτός που θα την βάλει στα δίχτυα. Ο Κούρτιτς βάζει, αλλά έχει δέκα με πέναλτι. Περιμένω και από τους σέντερ φορ. Αν γίνουν λίγες φάσεις θα κριθεί από τους επιθετικούς. Σήμερα είναι διαφορετικά με τους πολλούς ξένους που δεν καταλαβαίνουν καν τι σημαίνουν αυτά τα ματς. Στον Άρη υπάρχει και το κίνητρο του νέου προπονητή. Όπως βλέπω τον Άρη, που έχει καλούς παίκτες, έχω την εντύπωση ότι του κάνει κακό είτε ο ατομισμός, είτε η τελική ενέργειά που είναι εκτός τόπου και χρόνου. Δεν λειτουργούσαν μέσα στην περιοχή για την ομάδα.»

Ο Τάσος Μπουγιουκλής υπογράμμισε: «Σε αυτά τα παιχνίδια είναι πως θα βρεθεί η ομάδα σαν σύνολο. Είναι και ορισμένοι παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Ο πιο φορμαρισμένος του ΠΑΟΚ είναι ο Κούρτιτς, ενώ από τον Άρη θέλω να βρεθεί σε καλή ημέρα ο Καμαρά. Είναι φανερό ότι είναι ομαδικό το πρόβλημα, σε κάποιες περιπτώσεις, όμως, και ατομικό. Δεν βρίσκεται ο άνθρωπος στη σωστή θέση να βάλει το γκολ.»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.