Κερμανίδης: «Γιατί επιβλήθηκαν αυτές οι ποινές στην υπόθεση του Τόσκο»

Metrosport Team02 Δεκεμβρίου 2021

Ο Γαβριήλ Κερμανίδης, που εκπροσωπεί τον 49χρονο που παραμένει στην φυλακή για την υπόθεση του Τόσκο, μίλησε στο Metropolis 95.5.

«Το δικαστήριο αποφάσισε αφενός για την κ. Τίτη την κατηγορία της κακουργηματικής ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, από τον άμεσο δόλο που ήταν. Έχει συμπληρώσει 22 μήνες προφυλακισμένη και αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με την τροποποίηση του νόμου να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η ποινή κάθειρξης, της επετράπη η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και να μην είναι προφυλακισμένη μέχρι να γίνει εφετείο» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Στους υπόλοιπους κατηγορούμενους, πλην του κ. Γραμματικόπουλου, επιβλήθηκαν ποινές πλημμεληματικού χαρακτήρα. Κρίθηκαν αθώοι για όλα τα κακουργήματα και έμειναν μόνο οι ποινές της διατάραξης της ειρήνης και της συμπλοκής, που αφορούν πράξεις που έχουν αθλητικό υπόβαθρο και επιτράπηκε ο ανασταλτικός χαρακτήρας. Φυσικά, σε όλους επιβλήθηκαν απαγορεύσεις και περιοριστικοί όροι μέχρι να γίνει το εφετείο.

Ο κ. Γραμματικόπουλος κρίθηκε αθώος για όλες τις κακουργηματικές πράξεις της ηθικής αυτουργίας και κρίθηκε ένοχος για τη διατάραξη ειρήνης και την συμπλοκή. Είναι ποινή 7,5 ετών, απλά δεν του αναγνωρίστηκε να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Ο λόγος που έγινε αυτό κατά την εκτίμησή μου, είναι γιατί είναι επιβαρυμένο το ποινικό του μητρώο από άλλες πλημμεληματικές πράξεις που δίνουν το προνόμιο στον δικαστή να πάρει αυτή την απόφαση.

Ουσιαστικά παρέμεινε έγκλειστος και με τις δικονομικές διατάξεις θα εκτίσει τα 2/5 της τιμωρίας, δηλαδή, του μένουν άλλοι οκτώ μήνες, αλλά θα γίνουν οι δέουσες ενέργειες για έφεση αποφυλάκισής του».

Κατέληξε λέγοντας: «Δεν ξέρουμε πότε θα γίνει το Εφετείο. Θα συνεδριάσει μέσα στην επόμενη διετία. Πλην της κ. Τίτη δεν θα δικάσει κανένα κακούργημα. Θα είναι μόνο τακτικοί δικαστές και θα δικάσουν τα πλημμελήματα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.