Κερκίδα αύριο… τελικού (του Κυπέλλου)!

Αρις Νικολάκης13 Μαΐου 2023

«Κάποιοι» – κατά πως ακούμε δεξιά κι αριστερά – δε θέλουν την διεξαγωγή του Τελικού. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους; Θέλουν, να κάνουν την ΕΠΟ… Μαλλιά κουβάρια! Σε πόλεμο είναι με την Ομοσπονδία.

Και στον πόλεμο (όπως και στον έρωτα, κατά τον Φρίντριχ Νίτσε) όλα επιτρέπονται. Τι δεν επιτρέπεται; Η έλλειψη προετοιμασίας. Και τα αφύλακτα νώτα των εμπόλεμων. Η ΕΠΟ ως εμπόλεμη κι απροετοίμαστη ήταν, κι αφύλακτα νώτα είχε. Έτσι αγόμενη και φερόμενη από τους «κάποιους» - κι υπό την ασφυκτικό στρίμωγμα της προκήρυξης του Κυπέλλου – βρέθηκε σε αδιέξοδο. Με απόλυτα δική της – κατά την πάντοτε, ταπεινή μας, άποψη - ευθύνη…

Με λίγα λόγια; Η ΕΠΟ έδωσε χώρο και χρόνο στους «κάποιους» (ποιοι κάνουν νιάου, νιάου στα κεραμίδια…), για να την στριμώξουν! Έτσι από του πουθενά βρέθηκε στριμωγμένη. Και το ελληνικό ποδόσφαιρο διήγε κι ίσως (δεν γνωρίζουμε, την ώρα της κατάθεσης της άποψης μας εάν ακόμη…) διάγει ακόμη, περίοδο έκθεσης του εντός κι εκτός συνόρων.

Οι «κάποιοι» δεν είχαν και δεν έχουν, να χάσουν οτιδήποτε από τον πόλεμο αυτό. Έτσι κι αλλιώς χαμένοι είναι με την ΕΠΟ. Τον προκάλεσαν εκ του ασφαλούς. Τι κέρδισαν; Μήτε… σπιθαμή εδάφους από την Ομοσπονδία. Απλά, σήκωσαν… κουρνιαχτό. Προκάλεσαν εντυπώσεις σε βάρος της ΕΠΟ. Και του ελληνικού ποδοσφαίρου βεβαίως, βεβαίως. Πόλεμος όμως, είναι…

Δεν κομίζουμε σήμερα γλαύκας εις Αθήνας. Γνωρίζουν κι οι πέτρες τι, πως και ποιοι τρέχουν αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση με τον Τελικό. Εμείς απλά, σήμερα αποδίδουμε στην ΕΠΟ την πρώτιστη και μέγιστη ευθύνη γι’ αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση. Το μπάχαλο, στην καθομιλουμένη!

Με άλλα λόγια; Τα ήθελε και τα έπαθε. Πήγαινε γυρεύοντας, να τα πάθει ούσα απροετοίμαστη και με αφύλακτα τα νώτα της. Τούτο δε, ενώ ήξερε – κι οι πέτρες στου Γουδή - το ήξεραν - πως οι «κάποιοι» έψαχναν ευκαιρία, να την κάνουν μαλλιά. κουβάρια. Η ΕΠΟ τούς την έδωσε. Την έκαναν μαλλιά. κουβάρια. Και μέχρι εδώ…

Ναι μεν, τέλος καλό, όλα καλά αλλά… Το πάθημα – έστω δίχως κόστος απώλειας… σπιθαμής εδάφους - της Ομοσπονδίας, να καταστεί μάθημα! Τέτοιες καταστάσεις θα προκληθούν λίαν συντόμως. Σε πόλεμο είναι η ΕΠΟ, βλέπετε.

Τώρα, σε ό,τι αφορά την εικόνα ντροπής, για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τις άδειες κι έρημες κερκίδες στη «γιορτή» του Πανθεσσαλικού. Διαφωνούμε με όσους την αποδίδουν στη μειοψηφία των κερκίδων. Εμείς την αποδίδουμε και στην πλειοψηφία (για τα ανοχή της) και στις ΠΑΕ (για την ανοχή τους) και στις αρχές του Ποδοσφαίρου (για τη μη εφαρμογή των κανονισμών) και στην Πολιτεία (για τη εφαρμογή των νόμων). Δηλαδή, φταίμε όλοι!

ΥΓ 1 : Αναμένεται κερκίδα… Τελικού (για το Κύπελλο) αύριο στην Τούμπα! Ήτοι, θα σείεται συθέμελα το γήπεδο στον Τελικό (για το Πρωτάθλημα).

ΥΓ 2 : Μία εβδομάδα ακόμη υπομονή. Εκλογές είναι και θα περάσουν. Μας κούρασαν πάντως, Μας εξουθένωσαν. Αλίμονο μας, εάν κι εφ’ όσον πάμε και σε άλλες…

ΥΓ 3 : Υποψήφιος βουλευτής για την ελληνική Βουλή μίλησε σε τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων. Που είναι η είδηση; Αναφέρθηκε σε «πίεση της τουρκικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη» από την ελληνική Κυβέρνηση!

ΥΓ 4 : Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μας…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.