Κέρδος οι Κουλιεράκης, Τσαούσης, έχουν να «δώσουν» οι Νάρεϊ, Τόμας

Γιώργος Καστάνης21 Αυγούστου 2022

Δεν περίμενα να δω κάτι διαφορετικό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, που αναζητούσε την νίκη και την πέτυχε με απλό τρόπο, απέναντι σε μία ομάδα που επιχείρησε στα τελευταία κυρίως λεπτά να του δημιουργήσει πρόβλημα και να κλέψει τον βαθμό. Ο ΠΑΟΚ δίκαια κέρδισε, έχει όμως πολλά να βελτιώσει στην πορεία.

Αναμφίβολα από την επικράτηση του Δικεφάλου στην πρεμιέρα επί του Παναιτωλικού, θέλω να σταθώ σε δύο – τρία σημεία. Ο Κουλιεράκης ως αριστερός στόπερ και ο Τσαούσης ως αριστερός μπακ ανταποκρίθηκαν θετικά στους ρόλους τους. Νέα παιδιά, προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου, και μπορούν να διεκδικήσουν την καθιέρωση. Θα έλεγα, με εξαίρεση ένα μικρό λάθος του Κουλιεράκη λίγο πριν από το τέλος, πως και οι δύο ήταν σχεδόν αλάνθαστοι.

Η δεύτερη διαπίστωση είναι πως οι Νάρεϊ και Μπράντον Τόμας έχουν πολλά να δώσουν στην πορεία. Ο Νάρεϊ με την ταχύτητα και τις κινήσεις στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και ο Ισπανός που δείχνει πως το έχει το γκολ. Ήταν κατάλληλα τοποθετημένος στην μικρή περιοχή του Ανέστη, έκανε υπέροχη προβολή στην σέντρα του Νάρεϊ και σημείωσε το καθοριστικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση υπέρ του ΠΑΟΚ.

Πολλά περισσότερα έχουν να προσφέρουν ο Τάντας στην μεσαία γραμμή αλλά και ο Κωνσταντέλιας που στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε δύο – τρεις ενέργειες που δείχνουν ορισμένες από τις ικανότητές του.

Προσωπικά δεν περίμενα να δω κάτι διαφορετικό στην πρεμιέρα. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας, οι παίκτες του Παναιτωλικού έκαναν διπλή ζώνη άμυνας έξω από την μεγάλη περιοχή του Ανέστη, κατά συνέπεια ήταν σχεδόν πολύ δύσκολο να βρουν οι παίκτες του Δικεφάλου κενούς χώρους στην αντίπαλη περιοχή για να κινηθούν. Αυτή την εικόνα θα πρέπει να την συνηθίζουμε όταν ο ΠΑΟΚ υποδέχεται θεωρητικά υποδεέστερες ομάδες.

Η εικόνα θα είναι κακή, αλλά πάνω από όλα θα μετράει το αποτέλεσμα και τα γκολ που θα προσπαθήσουν να πετύχουν οι παίκτες του Δικεφάλου. Όσο για την αρνητικότητα που ανέφερε ο Λουτσέσκου και η οποία πρέπει να εκλείψει, η αλήθεια είναι πως αυτή, δημιουργήθηκε από τον οδυνηρό ευρωπαϊκό αποκλεισμό του ΠΑΟΚ. Και για να αλλάξει η κατάσταση, πρέπει να δουν οι φίλαθλοι πολλά βήματα προόδου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.