Κέρδος και προβληματισμός

Metrosport Team05 Σεπτεμβρίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας 

Φυσικά όλοι είδαν ότι το κέρδος του ΠΑΟΚ από το χθεσινό παιχνίδι ήταν ο τερματοφύλακας Κοτάρσκι. Είχε όλο το «πακέτο» με το παιχνίδι κάτω στα πόδια, με την απόκρουση στο πέναλτι, με ακόμη τρεις πολύ καλές επεμβάσεις αλλά κυρίως με την αυτοπεποίθηση που έδινε στους αμυντικούς του και την υπόλοιπη ομάδα.

 Από κει και πέρα λίγα είναι τα θετικά που μπορείς με δυσκολία να διακρίνεις στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Ο Κουλιεράκης έκανε δυο σημαντικά λάθη που δεν στοίχισαν. Ο Τσαούσης δεν ήταν καλός κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο οπότε σωστά ο Λουτσέσκου προχώρησε σε αλλαγή με τον Βιερίνια. Μεσοαμυντικά ο Δικέφαλος στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλός. Δεν άφησε τον Άρη να κάνει την παραμικρή ευκαιρία εκτός από ένα δυο σουτ. Όμως στο ίδιο έργο θεατής ήταν και ο ΠΑΟΚ. Ο

 Ντάντας μόνος του, ο Αογκούστο αρνητικός κυρίως στον τομέα της δημιουργίας ενώ για τον Κούρτιτς ελάχιστες φορές καταλάβαινες ότι έπαιζε. Η ομάδα, δεν ξέρουμε γιατί δεν έδειξε ότι έχει την ενέργεια και την αποφασιστικότητα. Οι παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο οπισθοχώρησαν, έχαναν τις μονομαχίες και άφηναν χώρο στον Άρη να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις. 

Επειδή ο Άρης ήταν το ίδιο ανίκανος με τον ΠΑΟΚ ο Κουλιεράκης έλυσε τον γρίφο και έδωσε ένα πέναλτι στον Άρη που δεν το εκμεταλλεύτηκε. Ελπίζουμε ότι θα μάθει από τα λάθη του ο μικρός. Όμως η ποδοσφαιρική «αρρώστια» που έχει ο ΠΑΟΚ είναι στα χαφ. Αργό, χωρίς φαντασία ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει κατά την άποψή μας από τις καλύτερες πλευρές στην Ελλάδα και χθες είδαμε μόνο μια φορά τον Βιεϊρίνια να βγάζει την σέντρα στον Τόμας που δεν μπόρεσε να σκοράρει λόγω Κουέστα. 

Δεν ξέρουμε τι μπορεί να κάνει ο ΠΑΟΚ και πόσο ο Λουτσέσκου μπορεί να φτιάξει αυτό το κλαμπ και να το ανεβάσει συν τω χρόνω επίπεδο αλλά πολύ αμφιβάλουμε. Δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Για μια-δυο φορές μπορεί να πάρεις κάτι από τα παιχνίδια. Σε σύνολο όμως και με τα σημερινά δεδομένα ο Λουτσέσκου και ο ΠΑΟΚ έχουν πολλά δυσεπίλυτα προβλήματα να αντιμετωπίσουν. Κακός ο διαιτητής του παιχνιδιού σ’ ένα πολύ εύκολο παιχνίδι. 

 Ο Ντιόπ έπρεπε να πάρει κίτρινη κάρτα στην αρχή του αγώνα όταν τράβηξε παρατεταμένα τον Αογκούστο για να ανακόψει επίθεση. Οπότε αυτή που δέχθηκε λίγο αργότερα θα ήταν η δεύτερη και ο Άρης από νωρίς θα έπαιζε με δέκα. Επίσης η αποβολή του Καντουρί ήταν για γέλια. Τέλος σφύριζε αρκετά εύκολα τα φάουλ έξω από την περιοχή του Άρη χωρίς να κάνει το ίδιο στο 89’ για τον Ολιβέιρα. Συμπερασματικά: ο Άρης έπαιξε από την αρχή συντηρητικά. Όταν είδε ότι μπορούσε να πάρει κάτι παραπάνω βγήκε μπροστά χωρίς όμως να τα καταφέρει . Ο ΠΑΟΚ θέλει ενίσχυση με γρήγορο χαφ-δεκάρι. Αλλιώς η χρονιά θα είναι δύσκολη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.