Κερδίζουν χρόνο οι τραυματίες του Άρη - Βολική η αναβολή για όσους είναι στα πιτς

Γιώργος Στράντζαλης10 Δεκεμβρίου 2023


Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο Αρης σε κανένα από τα 13 παιχνίδια του πρώτου γύρου δεν παρατάχθηκε με την ίδια ενδεκάδα. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στους πολλούς και διαδοχικούς τραυματισμούς που έπληξαν την ομάδα από το ξεκίνημα της σεζόν. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα μακροχρόνιοι, που στέρησαν από τον προπονητή τη δυνατότητα να βασιστεί σε έναν σταθερό κορμό και σε κάποιες περιπτώσεις τον ανάγκασαν να προβεί σε αλχημείες για να παρατάξει στο γήπεδο το καλύτερο δυνατό.


Η αναβολή της 14ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος, λόγω της αποχής των διαιτητών από τα καθήκοντά τους, μεταφράζεται ως κερδισμένος χρόνος για την επανένταξη κάποιων ποδοσφαιριστών του Αρη στο πλάνο του Άκη Μάντζιου και οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο επιστροφής τους μετά από μακρά απουσία. Στην κατηγορία αυτή για παράδειγμα ανήκουν ο Ρουπ και ο Σαβέριο. 

Ο Γερμανός δημιουργικός χαφ έχει επιστρέψει στο ομαδικό πρόγραμμα των προπονήσεων έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες και η αναβολή της αγωνιστικής τού προσφέρει μία εξτρά “γεμάτη” εβδομάδα να δουλέψει και να βρει σταδιακά τα πατήματά του. Ομοίως και ο Κίκε Σαβέριο, ο οποίος προπονείται ήδη περίπου δύο εβδομάδες με την ομάδα αλλά είναι φανερό ότι έχει επηρεαστεί από τη μακρά απουσία και δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό. Το πρώτο και τελευταίο παιχνίδι στο οποίο είχε συμμετοχή ήταν το δεύτερο με αντίπαλο την Αραράτ, τον περασμένο Αύγουστο! Είναι λογικό να χρειάζεται ακόμη χρόνο, τον οποίο προτίθεται να του προσφέρει ο Άκης Μάντζιος στα επόμενα παιχνίδια, ειδικά τώρα που τραυματίστηκε ο Μιχάλης Παναγίδης και υπάρχει κενό στο αριστερό άκρο της επίθεσης. 

Ευεργετικά λειτουργεί αυτό το διάστημα, μέχρι την επανέναρξη της Super League, και για ποδοσφαιριστές όπως είναι ο Ζαν Ζουλ. Ο Καμερουνέζος επέστρεψε κι έχει μπει για τα καλά πλέον στην “εξίσωση” προσφέροντας λύσεις στη μεσαία γραμμή, αλλά για ν’ αποκτήσει την απαραίτητη σταθερότητα είναι δεδομένο πως χρειάζεται ακόμη χρόνο λόγω της απουσίας του για σχεδόν δύο μήνες.

Στο μεταξύ, από τη χθεσινή προπόνηση απουσίαζαν έξι ποδοσφαιριστές οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς και δύσκολα θα είναι διαθέσιμοι για κάποιο από τα επόμενα παιχνίδια της ομάδας. Ο λόγος για τους Ντουκουρέ, Φεράρι, Ματαρίτα, Πάβιτσιτς, Παναγίδης και Μάνου Γκαρθία.

Με τα γνωστά προβλήματα συνεχίστηκαν και σήμερα οι προπονήσεις στον ΑΡΗ. Εκτός έμειναν ξανά οι Ντουκουρέ, Φεράρι, Ματαρίτα, Πάβιτσιτς, Παναγίδης και Μάνου Γκαρθία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.