Κερδίζει τον Ατρόμητο και ξεμπερδεύει ο Άρης

Γιώργος Στράντζαλης23 Φεβρουαρίου 2023

Με το εμφατικό του πέρασμα από την Κρήτη ο Αρης ισχυροποίησε τη θέση του στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας και ταυτόχρονα πέταξε εκτός κόλπου ΟΦΗ, Αστέρα και ΠΑΣ Γιάννινα. 

Ρίχνοντας κανείς μία ματιά στον βαθμολογικό πίνακα, όμως, αλλά και στο πρόγραμμα των ομάδων που μαθηματικά έχουν ακόμη ελπίδες να βρεθούν στα play off, θ’ αντιληφθεί τη σημασία της κυριακάτικης αναμέτρησης με τον Ατρόμητο στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Για την ακρίβεια, η ομάδα από το Περιστέρι είναι η πιο ουσιαστική “απειλή” για τον Αρη καθώς ο Βόλος με τους 35 βαθμούς μόνο με θαύμα μπορεί να μείνει εκτός, ενώ ο Παναιτωλικός με τη συγκομιδή των 27 βαθμών, είναι το μεγάλο αουτσάιντερ. Σε περίπτωση που οι Κιτρινόμαυροι διεκπεραιώσουν την αποστολή που έχουν και νικήσουν τον Ατρόμητο, τότε εξασφαλίζουν και μαθηματικά τη συμμετοχή τους στο μίνι Πρωτάθλημα.

Στόχος που μέχρι πριν από μερικούς μήνες φάνταζε αυτονόητος και βατός, αλλά μετατράπηκε σε υποχρέωση μετά τον καταστροφικό μήνα της ομάδας με τις διαδοχικές ήττες.

Μετά από 23 αγώνες ο Αρης είναι στην έκτη θέση της βαθμολογίας με 34 βαθμούς, ενώ ακολουθεί ο Ατρόμητος με 28 βαθμούς κι ένα ματς λιγότερο (με την ΑΕΚ). Με νίκη στο “Κλεάνθης Βικελίδης” την Κυριακή οι Κιτρινόμαυροι θα ξεφύγουν εννέα βαθμούς και θα έχουν και την ισοβαθμία με τον Ατρόμητο με την ισοπαλία που απέσπασαν στο Περιστέρι στον α’ γύρο. Ακόμη και στο αρνητικό σενάριο οι Κιτρινόμαυροι να χάσουν στα τελευταία δύο παιχνίδια της κανονικής διάρκειας με Λαμία και ΠΑΣ και οι Περιστεριώτες κάνουν το απόλυτο.

Οπότε, ανεξάρτητα από το αν θα γίνει τελικά ή όχι το Ατρόμητος-ΑΕΚ και το αποτέλεσμά του, ο Αρης την Κυριακή έχει τη δυνατότητα να κλειδώσει και μαθηματικά την παρουσία του στα Play off. Εκτός από το παιχνίδι στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και την εκκρεμότητα του αγώνα με την ΑΕΚ, ο Ατρόμητος τις δύο τελευταίες αγωνιστικές παίζει με Αστέρα (εκτός) και Παναθηναϊκό (εντός).

Ο Βόλος από την άλλη υποδέχεται αύριο την Λαμία, έχει να πάει στα Γιάννινα και την τελευταία αγωνιστική παίζει εντός έδρας με τον ΠΑΟΚ. Ασφαλώς για τον Αρη προέχει να κλειδώσει από την ερχόμενη Κυριακή την παρουσία του στο μίνι Πρωτάθλημα. Αν καταφέρει ωστόσο να κάνει το απόλυτο νικών, μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας, τότε έχει πολλές ελπίδες ν’ αποκτήσει και βαθμολογικό πλεονέκτημα έναντι του Βόλου για το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.