Η αγωνιστική ασυνέπεια και η αυτοκαταστροφική ψυχολογία του ΠΑΟΚ απομακρύνονται...

Δημήτρης Μπούζας15 Νοεμβρίου 2022

Άνετα όπως αναμενόταν άλλωστε με βάση τη βελτιωμένη εικόνα στα τελευταία παιχνίδια του, επικράτησε ο ΠΑΟΚ του Βόλου, επιβάλλοντας από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό την επικυριαρχία του, επί ενός αντιπάλου που έχει αποδείξει πως είναι μια από τις πιο δύσκολες ομάδες του πρωταθλήματος. Δεν ήταν μόνο το τρίβαθμο που έδωσε στον ΠΑΟΚ μια επιπρόσθετη άνεση στο «χώρο» της βαθμολογίας, αφού δεν απέχει και πολύ από την 2η προνομιούχο θέση (οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ), υπήρξε και κάτι που θα το χαρακτήριζα εξίσου σημαντικό και το οποίο αφορά την επιβεβαίωση της διαπίστωσης ότι έχει αλλάξει κατά πολύ τώρα τελευταία η νοοτροπία της ομάδας. 

Είναι φανερό, πλέον, πως η χαρακτηριστική αστάθεια με τα εύκολα και αδιανόητα πισωγυρίσματα, τα ψυχοβγαλτικά 90λεπτα, την αγωνιστική ασυνέπεια και ανασφάλεια και την επαναλαμβανόμενη αυτοκαταστροφική (και αυτοκτονική)... «ψυχολογία», έχουν απομακρυνθεί. Ο ταλαιπωρημένος για αρκετό διάστημα δικέφαλος, δείχνει πως επανέρχεται και ξαναβρίσκει τον εαυτό του. Σιγά – σιγά αλλά με κάποια συνέπεια που υπόσχεται ως εκ τούτου και εφησυχάζει τον κόσμο του, μπαίνει στην μάχη της διάκρισης και της προσέγγισης των στόχων που έχει, με καλύτερες «προοπτικές». Η διακοπή του παρέχει και τον «χρόνο». Η ενισχυμένη αυτοπεποίθηση και η πολύ καλή ψυχολογία, ανοίγουν τον δρόμο και παρέχουν ελπιδοφόρες προοπτικές επιστροφής και ανάκαμψης.

Επιστρέφοντας στο παιχνίδι, μένουμε στα απλά και συνοπτικά: Οτι δηλαδή οι νικητές ήταν σαφώς καλύτεροι. Σε ατομικό επίπεδο, ο Κοτάρσκι παρότι δεν ενοχλήθηκε σημαντικά (πλην της περίπτωσης του πέναλτι) είχε σωστές παρεμβάσεις όταν χρειάστηκε. Βελτιωμένος κάπως ο Σάστρε, ενώ το δίδυμο Ίνγκασον – Κουλιεράκης στα γνωστά του στάνταρ. Ακόμη καλύτερος από το τελευταίο παιχνίδι, ο Ράφα Σοάρες. Εντυπωσιακή εμφάνιση από τους: Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο, Κωσταντέλια. Μαχητής ο Φελίπε Σοάρες, ενώ ο Ολιβέιρα πάλεψε όπως πάντα μέσα στην πολυπρόσωπη και δύσκολη άμυνα των φιλοξενούμενων. Θετική η εικόνα του Ελ Καντουρί. 

Οι αλλαγές που επιχείρησε ο Ραζβάν ελέγχονται ως προς τη περίπτωση του Κουαλιάτα. Με ένα 3-0 δεν βάζεις τον Μπίσεσβαρ αλλά τον περιθωριοποιημένο Ουρουγουανό, που όπως να το κάνουμε από αυτόν και όχι από τον συμπαθέστατο Σουριναμέζο μπορείς να περιμένεις κάτι στο μέλλον. Οσο για τη διαιτησία; Μάλλον το VAR κράτησε όρθια την ισονομία.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.