Κέρδισε Τσιγγάρα, Νινούα, τα φώτα στον Καγκάβα

Γιώργος Καστάνης04 Φεβρουαρίου 2021

Θετικά συμπεράσματα από την εμφάνιση αρκετών παικτών που δεν ήταν βασικοί στην ενδεκάδα, προέκυψαν από τη χθεσινή αναμέτρηση του Κυπέλλου. Με τον ΠΑΟΚ να έχει εξασφαλίσει την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι, δόθηκε η ευκαιρία στον Γκαρσία να κάνει πολλές αλλαγές στο σχημα.

Το δίδυμο στη μεσαία γραμμή, που αποτελούνταν από τους Νινούα και Τσιγγάρα κέρδισε πολλούς πόντους, καθότι αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα και παρουσίασε στοιχεία που αν μη τι άλλο, προκάλεσαν θετικά σχόλια. Ο Τσιγγάρας εκτός από το γκολ που πέτυχε, ήταν παρών σε όλες τις ενέργειες, έκοβε και κάλυπτε χώρους, ενώ και ο Γεωργιανός μέσος είχε καλές στιγμές κυρίως με τις πάσες που μοίρασε, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν σωστές. Είτε έγιναν σε κοντινή, είτε σε μακρινή απόσταση. Από δική του «συστημένη» εκτέλεση κόρνερ, ήρθε «σβηστά» το δεύτερο γκολ από τον Κρμέντσικ,

Τα φώτα αναμφίβολα ήταν στραμμένα στον Καγκάβα, ο οποίος από την στιγμή που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο, έδειξε με πολύ απλές κινήσεις, πως πρέπει να παίζεται το ποδόσφαιρο. Δεν κούραζε με τις ενέργειές του, ηταν συμμετοχικός, ήθελε να βρει ρυθμό και αυτό θα συμβεί σταδιακά, όμως το πλέον σημαντικό είναι πως στην πρώτη του επίσημη παρουσία σε παιχνίδι μετά τον Αύγουστο, έδειξε δίψα για ποδόσφαιρο. Ο Ιάπωνας έχασε και μία ευκαιρία καθώς το σούτ που επιχείρησε από καλή θέση, απέκρουσε ο Νάγκι.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε πολύ άνετα, το τελικό αποτέλεσμα, το 1-2 θα μπορούσε να φθάσει και στα επίπεδα του 1-4, εάν αξιοποιούνταν οι ευκαιρίες, ή εάν τα δοκάρια δεν σταματούσαν τις επιθετικές προσπάθειες του Λάμπρου. Για τον οποίο πρέπει να αναφέρω πως ήταν πολύ καλός, πιο ορεξάτος και δημιουργικός σε σύγκριση με προηγούμενα παιχνίδια, οπότε και η δική του καλή απόδοση, μπορεί να καταγραφεί ώς κέρδος για την ομάδα.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει, έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης κυρίως στον μεσοαμυντικό τομέα, όμως το σημαντικό είναι πως ακόμη και αυτά τα ματς που είναι αδιάφορα, με διαφορετική ενδεκάδα, όχι απλά τα διεκδικεί και πετυχαίνει νίκες, αλλά με επιθετικό τεμπο προσπαθεί να διαμορφώσει και πιο υψηλά σκορ.

Το πρόβλημα στο αριστερό άκρο της άμυνας, κυρίως στο πρώτο μέρος φάνηκε και χθες. Ειδικά στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο όπου ο Περέιρα έχασε τους αντιπάλους του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.