Κέρδισε ο ΠΑΟΚ με το PAOK TV; Αν ναι, καλώς ακολουθεί ο ΠΑΟ...

Δημήτρης Κανελλάκης21 Αυγούστου 2020

Εχει ενδιαφέρον, και κανείς δεν μπορεί να το απαγορεύσει σε όποια ομάδα επιθυμεί να το εφαρμόσει, τα τηλεοπτικά δικαιώματα να τα διαχειρίζεται η ίδια, μέσω δικής της τηλεοπτικής πλατφόρμας από το διαδίκτυο.

Ωστόσο, το ζήτημα δεν είναι αν η κάθε ομάδα που θεωρεί ότι οι προσφορές που έχει για την πώληση των τηλεοπτικών της δικαιωμάτων δεν την ικανοποιούν και την επόμενη μέρα δηλώνει πως θα φτιάξει ένα κανάλι στο διαδίκτυο κι από κει θα δείχνει -pay per wiew- τα παιχνίδια της.

Το ζήτημα είναι αν μέσω αυτής της διαδικασίας μπορεί μια ομάδα να βγάλει, τουλάχιστον, όσα τις προσφέρουν οι τηλεοπτικοί πάροχοι στην Ελλάδα, αλλά δεν της αρκούν.

Ο ΠΑΟ, που είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα, θεώρησε μικρή την προσφορά των 5,7 εκατομμυρίων ευρώ από τη NOVA. Δικαίωμά του. Πιστεύει ότι θα έπρεπε να πάρει περισσότερα κι επειδή δεν τα βρίσκει στην ελεύθερη αγορά κρατάει τα τηλεοπτικά του δικαιώματα για λογαριασμό του.

Ομως... Μπορεί μέσα από το PAO TV να βγάλει, εγώ δεν θα πω περισσότερα, έστω αυτά τα 5.700.000 ευρώ που του προσφέρει η NOVA και δεν τα δέχεται;

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι μπορεί. Οπως, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι ο ΠΑΟΚ έμεινε ικανοποιημένος από το οικονομικό αποτέλεσμα της λειτουργίας του PAOK TV.

Θα μας βοηθούσε πάρα πολύ στην ανάλυσή μας αν είχαμε επίσημα στοιχεία από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος πρώτος έβαλε σε εφαρμογή την μετάδοση των αγώνων του από το δικό του κανάλι, με την αγορά... τηλεοπτικού εισιτηρίου για όποιον ήθελε να παρακολουθήσει.

Εχω την αίσθηση ότι ο ΠΑΟΚ έχασε, οικονομικά, από αυτή την προσπάθεια, η οποία δεν είναι καθόλου απλή. Είναι μια προσπάθεια, αρχικά, η οποία έχει έξοδα. Σημαντικά έξοδα. Κάτι το οποίο δεν ισχύει όταν μια ομάδα πουλάει τα τηλεοπτικά της δικαιώματα σε ένα κανάλι και έχει μόνο έσοδα.

Επίσης, ο κόσμος δεν είναι εξοικειωμένος με την παρακολούθηση ενός αγώνα διαδικτυακά, ούτε με τις διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση. Αφήστε που πολλές φορές είναι δύσκολο διαδικτυακά να επιτύχεις ποιότητα εικόνας και ήχου υψηλών προδιαγραφών.

Γι' αυτό, ξαναλέω, θέλω να δω αν, από οικονομικής άποψης, μπορεί να αντέξει ο ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟ, ή οποιαδήποτε άλλη από τις μεγάλες ομάδες, να μην πουλάνε τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα αλλά να τα κρατάνε για τα δικά τους διαδικτυακά κανάλια...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.