Κέρδισε με Ντεμπελέ την Ατλέτικο και ανέβηκε στην κορυφή η Μπαρτσελόνα

Metrosport Team09 Ιανουαρίου 2023

Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα ανέβηκε η Μπαρτσελόνα επικρατώντας με 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης και εκμεταλλευόμενη το στραβοπάτημα της Ρεάλ. 

Οι Καταλανοί μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση, πίεζαν και προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί για την εστία των γηπεδούχων. Κατάφεραν να προηγηθούν στο 22ο λεπτό με ένα διαγώνιο σουτ του Ντεμπελέ που κέρδισε τον Όμπλακ. Οι γηπεδούχοι βρήκαν σιγά σιγά τα πατήματα τους και θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν αλλά οι προσπάθεις των Γκριεζμαν και Χιμένεθ δεν βρήκαν στόχο. 

Η Ατλέτικο μπήκε αποφασισμένη να βρει δίχτυα, άσκησε έντονη πίεση και δεν άφηνε την Μπαρτσελόνα να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με τους Γκριεζμάν και Ζοάο Φέλιξ. Στο 62ο λεπτό θα μπορούσε να δεχθεί και δεύτερο γκολ αλλά η προσπάθεια του Ντεμπελέ σταμάτησε στο δοκάρι. 10 λεπτά αργότερα ο Φεράν Τόρες έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιτ. Οι Καταλανοί έκαναν αβίαστα λάθη σε σημεία του παιχνιδιού αλλά οι γηπεδούχοι φαινόταν ανήμποροι να τα εκμεταλλευτούν. Η Ατλέτικο έμεινε και με 10 παίκτες στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού αφού είδαν την κόκκινη κάρτα μετά από μονομαχία οι Σάβιτς και Φεράν Τόρες. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή αφού το πλασέ του Γκριεζμάν στο 95΄δεν βρήκε στόχο και η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.