Κέρδη για τον ΠΑΟΚ οι βαθμοί, η ηρεμία και η πολύ καλή εμφάνιση του Ζίβκοβιτς

Στέλιος Γρηγοριάδης05 Οκτωβρίου 2021

Aγαπητή Metrosport, 

Αν θελήσει κανείς να βρει ένα πρόσθετο κέρδος για τον ΠΑΟΚ από τη νίκη του επί του ΟΦΗ, πέρα από τους τρεις βαθμούς και την απόλυτη ηρεμία με την οποία παίκτες και προπονητής θα δουλέψουν στο διάστημα της διακοπής του Πρωταθλήματος, είναι σίγουρα η πολύ καλή απόδοση του Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Ο κορυφαίος πέρσι παίκτης του δεν είχε αρχίσει καλά τη φετινή σεζόν και, πάνω που προσπαθούσε να βρει τον εαυτό του, προσβλήθηκε από τον κορωνοιό και έμεινε πίσω. Χθες έκανε πολλά και τα έκανε καλά. Ετρεξε πολύ, βοήθησε και στην άμυνα, έβγαλε ασίστ, ήταν πρωταγωνιστής σε πολύ καλές επιθέσεις και το μόνο που του έλειπε ήταν το γκολ. Αν η διακοπή τον βοηθήσει κα κερδίσει το χαμένο έδαφος, η ομάδα θα ξαναβρεί το πιο πολύτιμο γρανάζι της επιθετικής λειτουργίας του.

Το ματς στο Γεντί Κουλέ άρχισε με τρελό ρυθμό και στο πρώτο 15λεπτο είχαν ήδη γίνει πέντε μεγάλες φάσεις και είχε ανοίξει το σκορ. Ο Σφιντέρσκι αστόχησε δυο φορές από πολύ κοντά, ο Πασχαλάκης απέκρουσε σωτήρια ένα ωραίο σουτ του Νέιρα, ο Μιχαηλίδης έκλεψε την μπουκιά από το στόμα του Ντουρμισάι και ο Βιειρίνια έδιωξε μπροστά από την εστία, αλλά στη σέντρα-ξυράφι του Ζίβκοβιτς στο 15' ο Πολωνός φορ του ΠΑΟΚ “έγραψε” το 0-1 με καρφωτή κεφαλιά.

Στη συνέχεια, όμως, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έβαλαν φρένο στην επιθετικότητά τους, άφησαν την μπάλα στους αντιπάλους τους και άρχισαν να προσέχουν περισσότερο την άμυνά τους, η οποία, η αλήθεια είναι, είχε σαστίσει μέχρι τότε δυο-τρεις φορές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη δημιουργηθούν άλλοι κίνδυνοι μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, αλλά και να μη βγαίνει μπροστά με αξιώσεις ο ΠΑΟΚ, μολονότι ο Λουτσέσκου φώναζε συνεχώς από τον πάγκο στους παίκτες του “ξυπνήστε”.

Ενα άψυχο σουτ του Νέιρα, από καλή όμως θέση, δεν ανησύχησε τον Πασχαλάκη, ωστόσο ο ΠΑΟΚ προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου θα μπορούσε να σκοράρει πάλι αν ήταν πιο εύστοχοι σε κοντινά σουτ ο Σβαμπ και ο Βιειρίνια.

Στο δεύτερο ημίχρονο καθάρισε γρήγορα η μπουγάδα και φρόντισε γι' αυτό ο Κούρτιτς με τη φοβερή εκτέλεση του φάουλ. Με το 0-2 το ματς είχε λήξει ουσιαστικά, καθώς ο ΠΑΟΚ απλά διαχειρίστηκε μετά το προβάδισμά του, ενώ ο ΟΦΗ, παρά τη διάθεση των παικτών του, ήταν φλύαρος και άστοχος στις δύο καλές στιγμές που του παρουσιάστηκαν. Παρ΄όλα αυτά, στο φινάλε είχαμε δύο κεράσια στην τούρτα, με το 0-3 από τον Αουγούστο και το πάρα πολύ ωραίο γκολ του Ναμπί, ενός πολύ αξιόλογου ποδοσφαιριστή που σίγουρα έλειψε από τα γήπεδα έναν ολόκληρο χρόνο, χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για να επανέλθει μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

ΥΓ. Αρνητικό γεγονός για τον ΠΑΟΚ οι κίτρινες κάρτες που είδαν για ανόητες ενέργειες ο Αουγκούστο και ο Ζίβκοβιτς. Ειδικά στον Αουγκούστο κάποιος πρέπει να εξηγήσει ότι όταν ο αντίπαλος παίκτης σε χτυπάει πάνω στη φάση περιμένεις να τον τιμωρήσει ο διαιτητής και δεν τον χτυπάς κι εσύ, επειδή θέλεις να τον εκδικηθείς ή επειδή νευρίασες. Α:ν είσαι, βέβαια, σοβαρός και υπεύθυνος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που σέβεσαι τον εαυτό στου και την ομάδα σου...

Στέλιος Α. Γρηγοριάδης

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.