Κέντζια: «Λεβαντόφσκι και Σβιντέρσκι κάνουν πολύ καλό δίδυμο»

Metrosport Team09 Ιουνίου 2021

Ο Πολωνός αμυντικός της KKS Κάλιτζ 1925, Φίλιπ Κέντζια, προσωπικός φίλος του Κάρολ Σβιντέρσκι, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για την πορεία του επιθετικού του ΠΑΟΚ, την παρουσία του στο Euro 2020 και τη συνεργασία του με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τη σχέση του με τον Κάρολ Σβιντέρσκι:

«Μεγαλώσαμε μαζί με τον Κάρολ στην ίδια γειτονιά. Γνωριζόμαστε από 5 χρονών, από παιδιά. Είμαστε πάρα πολύ καλοί φίλοι, σαν αδέλφια. Είμαι επαγγελματίας, παίζω στην Football League».

Για το αν περίμενε την εξέλιξη που έχει ο Σβιντέρσκι:

«Από μικρός φαινόταν ότι έχει στόχους. Έχει πάρα πολύ καλό αριστερό πόδι και έτσι κίνησε το ενδιαφέρον διάφορων ανθρώπων του ποδοσφαίρου. Ήταν παίκτης που πάντα ήθελε να νικάει και φαινόταν ότι θα έκανε μια επιτυχή καριέρα στο ποδόσφαιρο».

Για το αν μίλησε μαζί του χθες μετά το γκολ του Σβιντέρσκι και γενικώς για το Euro 2020:

«Ελπίζω να πάρει χρόνο ο Κάρολ. Μιλήσαμε μετά το παιχνίδι. Ελπίζει να πάρει χρόνο στα επίσημα ματς για να βοηθήσει. Είναι παίκτης που είναι στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή. Είναι παίκτης που έχει το γκολ».

Για το αν μπορεί να είναι το μεγαλύτερο στήριγμα του Λεβανόφσκι:

«Πιστεύω ότι αν παίξουν οι δύο τους μαζί, μόνο προς όφελος της Εθνικής Πολωνίας θα είναι. Ο Λεβαντόφσκι μπορεί να κρατήσει μπάλα και να δώσει ασιστ ή να σκοράρει. Ο Καρόλ είναι παίκτης που μπορεί να πετύχει γκολ γιατί είναι στην κατάλληλη θέση πάντα. Μαζί μπορούν να κάνουν καλό δίδυμο».

Για το αν ως αμυντικός έχει παίξει αντίπαλος με τον Σβιντέρσκι και ποιο είναι το μεγαλύτερο προτέρημά του:

«Δεν έχουμε παίξει επίσημα αντίπαλοι. Αυτό που ξέρω από την προπόνηση είναι ότι μπορεί να απασχολεί δυο στόπερ, να τους ξεφύγει την κατάλληλη στιγμή και με το αριστερό πόδι που είναι το καλό του, μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα».

Για το τι του λέει ο Σβιντέρσκι για τον ΠΑΟΚ και την πορεία του στην Ελλάδα:

«Χάρηκε πολύ που πήρε τη μεταγραφή στον ΠΑΟΚ ο Κάρολ. Του αρέσει η πόλη, η ομάδα και το ελληνικό Πρωτάθλημα. Λέει ότι οι κορυφαίες ελληνικές ομάδες είναι ένα επίπεδο παραπάνω από τις κορυφαίες πολωνικές. Πιστεύει ότι μπορεί να εξελιχθεί. Δεν σκοπεύει να φύγει τόσο γρήγορα από τον ΠΑΟΚ».

Για το αν μέσω Euro μπορεί να πάρει ευκολότερα μεταγραφή:

«Δεν έχω τέτοιες πληροφορίες. Του εύχομαι να τον θέλει κάποια κορυφαία ομάδα από τα 5 καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί κι εκεί. Του εύχομαι ότι καλύτερο».

Για το αν θα τον παρακολουθήσει από κοντά στο Euro με την Εθνική:

«Όχι δεν θα πάω γιατί ξεκινάμε προετοιμασία σε λίγο με την ομάδα. Δεν τον είδα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.