«Κεντέρης γίνεσαι, αλλά και γεννιέσαι» - Συνέντευξη του Ολυμπιονίκη στο Metropolis 95,5

Metrosport Team28 Ιουνίου 2022

Για τον αθλητισμό, την αγάπη του για τη Θεσσαλονίκη και την πορεία του μίλησε ο Κώστας Κεντέρης στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα». 

Αρχικά για τον ίδιο , ανέφερε: «Γυμνάζομαι ακόμα, αλλά για εμένα. Σε μία αθλητική ζωή, υπάρχουν πολλές δυσκολίες και προβλήματα και λίγες χαρές και επιτυχίες, αλλά το θέμα είναι να κρατάμε χαμηλό προφίλ στις επιτυχίες και να γινόμαστε καλύτεροι από τις αποτυχίες και το κέρδος θα είναι να μείνουν όλα αυτά για τις επόμενες ηλικίες».

Για τον αθλητισμό, σημείωσε: «Ο αθλητισμός εξελίσσεται και θα πρέπει να γίνει δουλειά, γιατί ταλέντα υπάρχουν στην Ελλάδα. Το εκπαδευτικό σύστημα δεν βοηθάει να υπάρξει ο αθλητισμός με την εκπαίδευση και χρειάζεται εκεί λίγο προσοχή, γιατί εκεί υπάρχουν πολλά παιδιά που χάνονται. Ο αθλητισμός είναι κάτι πολύ δύσκολο, χρειάζεται παιδεία και βοήθεια από τους γονείς και εγώ τα είχα όλα αυτά, αλλά χρειάζεται να υπάρξουν αυτά από το δημοτικό. Εγώ είχα καλούς προπονητές, καλούς παιδαγωγούς και τα αποτελέσματα ήρθαν μέσα από τις αποτυχίες. Κεντέρης γεννιέσαι αλλά και γίνεσαι. Είχα κερδίσει παγκόσμιο πρωτάθλημα γυμνασιάδας αλλά και άλλους τίτλους σε μικρή ηλικία και δείχνει ότι πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις σε μικρή ηλικία».

Για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα: «Έζησα τα καλύτερα μου χρόνια στη Θεσσαλονίκη και πλέον από ένα νέο πόστο θέλω να βοηθήσω και κυρίως με νέα παιδιά να στήσουμε ξανά τον στίβο, γιατί υπήρχαν κάποια προβλήματα από παλιά. Ελλάδα είναι πίστη, η γαλανόλευκη, είναι κάτι άυλο. Ελλάδα δεν είναι μόνο ο αθλητισμός, η Ελλάδα έχουν επιτυχημένους ανθρώπους παντού και θα πρέπει να τους προβάλουμε και όχι μόνο για τους αθλητές»

Για τις επιτυχίες του: «Το να κάνεις μία μικρή επιτυχία και η αυτοπροβολή είναι υπέρμετρη, πως να κάνεις μία μεγάλη διάκριση; Θα πρέπει να έχουμε χαμηλά το κεφάλι, να κοιτάμε ψηλά με τα μάτια χαμηλά, γιατί τα κοινωνικά δίκτυα δεν κάνουν μόνο καλό και κάνουν ζημιά με τη χρήση του. Ακόμα και εγώ προσπαθώ να βάλω τα παιδιά μου στον αθλητισμό και δεν έχω καταφέρει να το κάνω».

Για το γεγονός ότι είχε δοθεί το όνομα σε πλοίο και δρόμους: «Δεν είχα ζητήσει το ταχύπλοο να έχει το όνομα μου, ούτε σε δρόμους, ούτε σε πλατείες, Δεν το θεωρώ πολύ σωστό, θα πρέπει να δίνονται οι τιμές αυτές όταν κάποιος έχει φύγει από τη ζωή, αλλιώς είναι πιο πολύ μάρκετινγκ».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.